Gluma prešla na Akademiju
Utorak, 02.02.2016.


utorak, 2. veljače 2016.

Jučer je na Rektoratu potpisan Ugovor o prijelazu sveučilišnog studija Gluma i mediji na Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su: rektor prof. dr. sc. Pero Lučin, dekan Akademije red. prof. art. Josip Butković i voditelj studija Gluma i mediji red. prof. art. Rade Šerbedžija.

U novoj transformaciji Akademije zasnovanoj na čvrstim umjetničkim tradicionalnim temeljima, kao i na novim interdisciplinarnim diplomskim studijskim programima iz suvremenog primijenjenog,  obrazovnog i izvedbenog područja, stvara se platforma za istraživanje i razvoj umjetnosti. Uskoro se pored postojećih, pokreću i novi diplomski studijski programi primijenjenog područja Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna, Scenografije, Kiparstva i keramike. Kao takva, Akademija će spajanjem sa studijskim preddiplomskim i diplomskim programima iz područja izvedbenih umjetnosti Glume i medija, sigurno zadobiti važnu poziciju u umjetničkom obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Pripojenjem studijskog programa Glume i medija koje pripada umjetničkom području kazališnih umjetnosti postojećim studijskim programima Akademije potiče se daljnja bliska suradnja među umjetničkim disciplinama.

Akademija ovime postaje jači generator grada Rijeke u profiliranju mladih umjetnika i stručnjaka raznolikih umjetničkih područja i na taj način pozitivno utječe na razvoj lokalne i šire društvene zajednice.


foto: Novi list