Završene Sveučilišne igre
Srijeda, 27.07.2016.

srijeda, 27. srpnja 2016.

U ponedjeljak je na Korzu održano zatvaranje 3. Europskih sveučilišnih igara, koje su od 12. do 25. srpnja bile održane u Zagrebu i Rijeci. Na igrama je sudjelovalo 5800 studenata sa 394 sveučilišta i 42 države, a nakon dva tjedna dana natjecanja u 24 sporta podijeljeno je preko dvije tisuće odličja.

Studenti sportaši natjecali su se u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u dva sporta – plivanju i stolnom tenisu – po prvi puta u povijesti ovoga događaja, održalo se natjecanja i za studente s invaliditetom.

Igre koje su započele velikim otvaranjem na stadionu Mladosti u Zagrebu, u Rijeci su  zatvorene čime je završena i organizacija ovog najvećeg multi-sportskog natjecanja u Hrvatskoj. Simboličnim spuštanjem zastave ESI su napustile Hrvatsku.

Bilo je ovo treće izdanje Europskih sveučilišnih igara nakon što su prve Igre održane 2012. u Cordobi, a dvije godine kasnije u Rotterdamu. Iduće ESI bit će 2018. u Coimbri u Portugalu.