Održana 98. sjednica Senata
Srijeda, 23.11.2016.

srijeda, 23. studenoga 2016.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana 98. sjednica Senata. Umirovljenim profesorima red. prof. art. Radi Šerbedžiji s Akademije primijenjenih umjetnosti i prof. dr. sc. Pavlu Komadini s Pomorskog fakulteta dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus.

U trajno zvanje redovitih profesorica potvrđene su prof. dr. sc. Ksenija Lučin i prof. dr. sc. Biserka Mulac Jeričević s Medicinskog fakulteta, a prof. dr. sc. Ana Alebić Juretić i prof. dr. sc. Tomislav Ćabov, također s Medicinskog fakulteta, u zvanje redovitih profesora na razdoblje od pet godina.

Usvojen je i prijedlog odluke o osnivanju Centra za translacijska medicinska istraživanja (TRANSMEDRI), projekt u kojem sudjeluju: Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Klinički bolnički centar Rijeka. Centar je zamišljen kao zdravstvenog kompleksa Sveučilišta i istraživački centar gdje će se provoditi istraživanja u područjima imunologije, tumora, regenerativne medicine i funkcionalnih neuroistraživanja.