Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020.
Opći cilj programa je povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje veza promicanjem multimodalnosti, te poticanje suradnje među organizacijama i institucijama na Programskom području. Program se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), a ukupan iznos prvog natječaja je 78 milijuna eura. 
 
Prvi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga je namijenjen javnim i privatnim tijelima s pravnom osobnošću čije je službeno sjedište registrirano u jednoj od 8 hrvatskih županija ili 25 talijanskih pokrajina na Programskom području, te će biti otvoren za dvije vrste projekata: 
  • "Standard" (projekti usmjereni na razvoj inovativnih rješenja u svezi s Programskim temama),
  • "Standard+" (kapitalizacija projekata suradnje financiranih u razdoblju 2007. - 2013. u okviru Programa  IPA Adriatic CBC programa, South East Europe i MED). 
     
SIU elektronski sustav za pripremu i podnošenje projektnih prijedloga će biti dostupan tijekom sljedećih perioda:
  • od 27. ožujka do 10. svibnja 2017. za "Standard +" projekte,
  • od 21. travnja do 19. lipnja 2017. za "Standard" projekte. 
 
Dio natječajne dokumentacije dostupan je na web stranici Programa. Za sve dodatne informacije moguće se obratiti i elektroničkim putem na adresu e-pošte Zajedničkog tajništva: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .