Prvi službeni posjet
Utorak, 06.10.2015.

utorak, 6. listopada 2015.

Visoku kinesku delegaciju Pekinškog instituta za tehnologiju, koju je predvodio rektor prof. dr. Hayian Hu, primio je rektor prof. dr. sc. Pero Lučin sa suradnicima u petak, 2. listopada 2015. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Ovo je prvi službeni posjet predstavnika tog instituta Sveučilištu u Rijeci.

Pekinški institut za tehnologiju (Beijing Institute of Tehnology – BIT) najpoznatiji je i najveći tehnološki institut u Kini, kojime upravlja direktno Ministarstvo industrije i informacijskih tehnologija NR Kine. Rukovodstvo Instituta zainteresirano je za suradnju s Hrvatskom, koja bi trebala započeti upravo kroz suradnju sa Sveučilištem u Rijeci. Obavljeni su inicijalni razgovori, a dogovoreno je da će uskoro biti potpisan i sporazum o suradnji između ove dvije institucije.

Kinesku delegaciju, uz rektora Hua, činili su: direktor BIT-a za međunarodnu suradnju prof. dr. Shuiyuan Tang, v. d. dekana Fakulteta za matematiku prof. dr. Yubin Tian i predstavnik Fakulteta za zrakoplovno inženjerstvo prof. dr. Simei Ji.

Uz rektora Lučina delegaciju su primili: prorektor za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatan Car, prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Jože Perić, pomoćnik rektora za znanost prof. dr. sc. Stipan Jonjić, prodekanica Tehničkog fakulteta prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić, predstavnik Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kožar, zamjenik pročelnice Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Krešimir Pavelić i gđica Iva Tijan iz Službe za međunarodnu suradnju. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk