Humanitarna akcija studenata
Srijeda, 07.10.2015.

srijeda, 7. listopada 2015.


Studenti Fakulteta zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice koje su smještene u izbjegličkom kampu Opatovac. Prikupljanje pomoći trajalo je tri dana i prikupljena je poprilična količina potrepština, sukladno popisu Hrvatskog Crvenog križa te objavama nevladinih udruga na društvenim mrežama.

Studenti su pomoć dopremili 1. listopada u izbjeglički kamp Opatovac, gdje su boravili do 3. listopada. Na terenski rad bili su pozvani studenti dobrovoljci, a sačinjavali su interdisciplinarni tim zdravstvenih struka: Franjo Carović student 5. godine studija Medicina, Anja Ašenbrener studentica 2. godine studija Sestrinstvo ni Deni Uršičić student 3. godine studija Sanitarno inženjerstvo, predvođen doc. dr. sc. Vanja Vasiljev Marchesi s Fakulteta zdravstvenih studija.

Na terenu su studenti aktivno sudjelovali u radu medicinskog tima i nosili se s izazovima rada u izvanrednim okolnostima kao što je izbjeglička kriza. Iskustva stečena u kampu Opatovac i na graničnom prijelazu Bapska su bili nezamjenjiva životna škola.

Akcija prikupljanja pomoći i odlaska na teren ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislava Rukavine i dekana Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alana Šustića.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk