Sv. Katarina nastavna baza
Srijeda, 30.03.2016.

srijeda, 30. ožujka 2016.

Sveučilište u Rijeci potpisalo je Ugovor o poslovno-stručnoj suradnji sa Specijalnom bolnicom ''Sv. Katarina'', čime ta ustanova postaje nastavna baza Sveučilišta. Potpisivanje je održano jučer, 29. ožujka 2016. na Rektoratu, a potpisnici su rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i ravnatelj Specijalne bolnice ''Sv. Katarina'' doc. dr. sc. Igor Borić.

Uz potpisnike Ugovora, potpisivanju je prisustvovala prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i predsjednik Upravnog odbora Bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac.

Potpisivanju ugovora prethodilo je predavanje naslova ''Personalizirana medicina - put u 22. stoljeće: primjer Specijalne bolnice ''Sv Katarina'', koje je održao prof. Primorac, raniji ministar znanosti obrazovanja i sporta, u Auli Magni Rektorata.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ''Sv.Katarina'' smještena je u Zaboku  te ima Polikliniku u Zagrebu. Bolnica je europski  centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mišićno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda, bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Stručni tim Bolnice čini 50 djelatnika od čega je 12 liječnika specijalista, a čak njih 93% ima titulu doktora znanosti ili je neposredno pred završenje doktorskog studija. Osim njih, Bolnica ima još 25 medicinskih djelatnika. Ministarstvo zdravstva je 2. svibnja 2011. izdalo Rješenje kojim Bolnica ispunjava sve uvjete za obavljanje bolničke djelatnosti ortopedije, specijalističko-konzilijarne djelatnosti kirurgije, neurologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja te radiologije kao i djelatnost dnevne bolnice za potrebe kirurgije. Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicine i rehabilitaciju. ''Sv. Katarina'' je rješenjem ministra znanosti od 11. listopada 2012. upisana u Upisnik znanstvenih organizacija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a 25. svibnja 2012.  dobiva i dopusnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području biomedicine i zdravstva. Bolnica je certificirana s ISO 9001:2008 SGS Certifikatom i prva je hrvatska zdravstvena institucija s timom osposobljenim za Acute pain service. Bolnica je ugovorna institucija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za MRI preglede te za ortopedske preglede. Bolnica je ugovorna ustanova Croatia zdravstvenog osiguranja te  Uniqa zdravstvenog osiguranja. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk