Cijeli svijet je pozornica
Ponedjeljak, 04.04.2016.

ponedjeljak, 4. travnja 2016.

U sklopu manifestacije ''Tjedan Shakespearea u SVKRI'' Sveučilišna knjižnica Rijeka raspisuje fotografski natječaj pod nazivom ''Cijeli svijet je pozornica''. Natječaj je otvoren za sve studente Sveučilišta u Rijeci koji se bave fotografijom. Moguće je prijaviti najviše 5 fotografija, a prijave se primaju do 17. travnja.

Godina 2016. u znaku je obilježavanja 400. obljetnice Shakespeareove smrti pod vodstvom British Councila i marketinške kampanje GREAT Britain. Obilježavanje će kulminirati 23. travnja na obljetnicu njegove smrti (22. travnja u Hrvatskoj). U svrhu obilježavanja 400. obljetnice Shakespeareove smrti pokrenuta je jednogodišnja kampanja pod nazivom Shakespeare Lives, globalni program događanja i aktivnosti kojima se slavi Shakespeareov život.

Sveučilišna knjižnica Rijeka uključila se u obilježavanje  obljetnice u tjednu od 18. do 22. travnja 2016. programom pod nazivom ''Tjedan Shakespearea u SVKRI'',  u kojem će svojim korisnicima i svim zainteresiranima ponuditi bogat program - predavanja, radionice, izložbe, aktivnosti na društvenim mrežama i sl. na temu Shakespearea i na taj se način upisati na svjetsku kartu obilježavanja obljetnice smrti tog velikog pisca i dramatičara.

 

Tema natječaja

Univerzalna misao, sažeta u poznatom citatu Shakespeareove pastoralne komedije ''Kako vam se sviđa'', obuhvaća raspon čovjekova bivstva na zemlji. Shakespeareov glas koji je aktualan i 400 godina nakon njegove smrti, danas više nego ikada, prikazuje čovjeka u njegovom zemaljskom kalupu. Putem fotografskog natječaja ''Cijeli svijet je pozornica'' cilj je potvrditi bezvremensku Shakespeareovu misao u svakodnevnom životu, ovoga puta prikazanu na mediju fotografije. Natječaj tematski obuhvaća ciklus ljudskog života i njegove uloge od rođenja do starosti vođen priloženim citatom u kategorijama prikaza: osoba, situacija, događaj.

 

VIŠE O NATJEČAJU                    PRAVILA NATJEČAJA                    PRIJAVNICA
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk