Novi studentski fond SIZIF


petak, 3. ožujka 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 1. ožujka 2017. pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno - istraživačkoj djelatnosti.

Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog studija i stručnog specijalističkog diplomskog studija Sveučilišta u Rijeci. Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova.

Fond za financiranje znanstveno- istraživačke djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci među prvim je takvim u Hrvatskoj, a o važnosti njegovog pokretanja svjedoči sve veća potreba studenata za adekvatnim i kontinuiranim potporama u tom području.

Zaklada Sveučilišta i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ovim potezom ulaze u krug renomiranih sveučilišta koja sustavno pružaju potporu studentima u njihovom procesu edukacije i usavršavanja, kao i pripremi za nositelje inovacija. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Doprinos Fondu, osim Sveučilišta u Rijeci, već su dali neki riječki fakulteti, a kampanja na njegovom stalnom obnavljanju traje i dalje. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se u skladu s akademskom čestitosti i etičkim standardima (postupak prijave i dodjele propisan je Pravilnikom), u skladu sa strategijom razvoja Sveučilišta i riječke regije, a naglasak će biti na ravnomjernoj zastupljenosti prijava i dodjela po pojedinim fakultetima, u skladu s načelima izvrsnosti. Prijave će se zaprimati po javnom natječaju, a o dodjeli sredstava odlučivat će neovisno zajedničko povjerenstvo.

Više informacija o fondu SIZIF možete pronaći ovdje ili na mrežnim stranicama Zaklade i Studentskog zbora.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk