U Akvariju održan EU info dan

 

petak, 12. svibnja 2017.

U Caffe baru ''Akvarij'' Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a u organizaciji Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije, održan je EU info dan u okviru Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata.

Cilj održavanja EU info dana je informiranje potencijalnih korisnika o mogućnostima financiranja projekata EU fondovima i predstavljanje uspješno provedenih projekata.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija otvorila je skup i održala pozdravni govor. ''Danas znanstvena istraživanja financiramo sa 18 % iz europskih fondova. Ta brojka jest u porastu, ali željeli bismo da još brže raste i na tome radimo. Najbolji smo se pokazali u području infrastrukture, gdje smo kroz dva velika projekta ''povukli'' oko 360 milijuna kuna. Odrađen je velik posao. Dalje moramo raditi na povećanju kapacitiranja, prije svega u ljudstvu i jačati potporu institucije. Zahvaljujem Primorsko-goranskoj županiji na partnerstvu'', istaknula je rektorica.

Valerij Jurešić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije pozdravio je prisutne i naglasio kako se u našoj Županiji trenutno provode EU projekti u vrijednosti od 252 milijuna kuna, a od čega čak 170 milijuna za centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

Voditeljica infrastrukturnih projekata ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci'' i ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza'' prof. dr. sc. Nevenka Ožanić te Nataša Jakominić Marot (voditeljica) i Maja Skočanić iz Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci održale su izlaganja o provedbi navedenih projekata.

U organizaciji Sveučilišta u Rijeci održan je i vođeni obilazak na lokacijama EU projekata na Kampusu (prema programu).PROGRAM
  

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk