Predstavljen prorektorski tim
Utorak, 23.05.2017.

utorak, 23. svibnja 2017.

Danas je na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana konferencija za medije na kojoj je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija predstavila svoj novi prorektorski tim. Na sjednici Senata, prvoj kojom je predsjedala rektorica Prijić-Samaržija, održanoj danas prije konferencije, članice i članovi Senata potvrdili su prijedloge rektorice pa su tako imenovani sljedeći prorektori po sektorima:

prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente (Pravni fakultet)

izv. prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektor za znanost (Medicinski fakultet)

prof. dr. sc. Goran Turkalj, prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom (Tehnički fakultet)

izv. prof. dr. sc. Davor Vašiček, prorektor za financije (Ekonomski fakultet)


Nakon što je ukratko predstavila nove prorektore, rektorica Prijić-Samaržija je zaključila: ''Zahvaljujem novim prorektorima što su prihvatili moj poziv da zauzmu prorektorska mjesta i veselim se našem budućem radu i suradnji''.

''U ime svih danas imenovanih prorektora zahvaljujem rektorici na ukazanom povjerenju, kao i članovima Senata na jednoglasnoj potvrdi naših imenovanja. Ne prihvaćamo ova mjesta olako i želim opravdati ukazano nam povjerenje. Snažno podržavamo ideje nove rektorice i trudit ćemo se biti otvoreni prema zajednici. Samo zajedno, Sveučilište i lokalna zajednica, bez obzira na političke predznake, mogu naprijed.'', nadovezala se prorektorica Barić i pozvala medije na konstruktivnu kritiku i suradnju.

Na novinarski upit o tome kako je vraćen portfelj prorektora za znanost, rektorica je odgovorila: ''Vodila sam se više-manje tradicionalnom podjelom prorektorskih portfelja. Znanost i znanstvenoistraživački rad jedan je od mojih prioriteta i smatram da je to velik posao.''

Prorektor Turkalj dodao je kako na fakultetima postoje prodekani za znanost pa je logično da i to postoji zasebna vertikalna linija, koja olakšava funkcioniranje.
 
 


Sanja Barić, Davor Vašiček, Snježana Prijić-Samaržija,Goran Turkalj i Alen RužićU nastavku donosimo kratke biografije novih prorektora:

prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente

Dr. sc. Sanja Barić redovita je profesorica i predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Akademski stupanj magisterija znanosti stekla je na Srednjoeuropskom sveučilištu (CEU) u Budimpešti, a doktorat znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Bila je vanjska članica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav (2012.-2015.) i članica Odbora predsjednika RH za pripremu ustavnih izmjena (2014.). U razdoblju od 2009. do 2013. prof. Barić obnašala je dužnost ravnateljice Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Trenutno je predsjednica Hrvatske udruge za ustavno pravo i članica Znanstvenog vijeća za mir i ljudska prava HAZU-a. Objavila je preko 30 znanstvenih radova u polju komparativnog ustavnog prava te sudjelovala na 3 nacionalna i 2 međunarodna znanstvena projekta. Njeni znanstveni interesi uključuju: ustavno sudovanje, ljudska prava, načelo jednakosti i pitanja ustavnog identiteta. Suvereno govori engleski i talijanski jezik, a služi se fracuskim, njemačkim i esperantom. Može se pohvaliti iznimnim komunikacijskim vještinama i članica je i aktivno sudjeluje u radu brojnih udruga.

 

izv. prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektor za znanost

Izv. prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med., specijalist interne medicine s užom spacijalizacijom iz kardiologije nastavnik je Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci . Do 2011. godine  predsjednik je Stručnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapia Opatija i pročelnik Zavoda za kardiologiju i kardiološku rehabilitaciju, a od 2011. godine  pročelnik Odjela za kardiomiopatije, upalne i valvularne bolesti srca s ehokardiografskim laboratorijem Zavoda za kardiovaskularne bolesti, Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka. Od 2014. član je Povjerenstva za kvalitetu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Pored ostalih stručnih, znanstvenih i nastavnih aktivnosti čiji su detalji dostupni na mrežnim stranicama spomenutih institucija i međunarodnih znanstvenih baza podataka, niz godina je sveučilišni predavač  te osnivač i voditelj brojnih kolegija, a za istaknuti je da je na Katedri za internu medicinu voditelj kolegija Klinička propedeutika, čiji je cilj pripremiti studenta za rad s bolesnikom te ga uvesti u područje kliničke medicine i omogućiti mu da usvoji potrebno znanje i vještine za uspješan studij kliničkih predmeta.

 

prof. dr. sc. Goran Turkalj, prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom

Prof. dr. sc. Goran Turkalj, dipl. ing. strojarstva u dva je mandata bio dekan Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (2010-2013 i 2013-2016). Redoviti je profesor u trajnom zvanju, znanstveno područje Tehničke znanosti, znanstvena polja Temeljne tehničke znanosti i Strojarstvo, znanstvene grane Tehnička mehanika i Opće strojarstvo.  Član je Savjeta Sveučilišta u Rijeci,  predstojnik Zavoda za tehničku mehaniku i  voditelj Laboratorija za dinamičku izdržljivost konstrukcija. Rezultate istraživanja objavio je u 97 znanstvenih  časopisa, od čega 53 u indeksiranim u bibliografskim  bazama CC  i SCI. Obavlja nastavnu djelatnost 23 godine na Zavodu za tehničku mehaniku te je autor i koautor dva sveučilišna udžbenika. Dobitnik je Godišnje državne nagrade za znanost za 2005. godinu u području tehničkih znanosti, za značajno znanstveno dostignuće u području numeričke mehanike konstrukcija te Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2008./2009. u područjima tehničkih i prirodnih znanosti. Ima status branitelja kao dragovoljac u Domovinskom ratu i sudionik Oluje.

 

izv. prof. dr. sc. Davor Vašiček, prorektor za financije

Prof. dr. sc. Davor Vašiček, od 2008. godine zaposlenik je Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na kojemu je prethodno, radeći u praksi,  magistrirao i doktorirao. U statusu izvanrednog profesora, predstojnik je i nositelj više kolegija na Katedrama za računovodstvo i financije. Uži fokus svojega znanstveno-stručnog rada dugi niz godina usmjerava na sustav proračuna, državno računovodstvo i javne financije. Autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova i publikacija. Prethodno bogato radno iskustvo stjecao je na rukovodećim i savjetničkim poslovima te kao urednik stručno-znanstvenih časopisa. I danas je u ulozi predsjednika aktivan u neprofitnim strukovnim organizacijama, a to su Udruga računovođa Rijeka i Centar za razvoj javnog i neprofitnog sektora - TIM4PIN. Tijekom rada stekao je i zvanja ovlaštenog revizora i ovlaštenog internog revizora. Bio je član više nadzornih, upravnih i revizorskih tijela javnih  subjekata, između ostalih: HINA-e, Hrvatske lutrije, ACI-a, Zagrebačkog holdinga, Opće bolnice Pakrac i drugih. Dugogodišnji je član Odbora za proračun Sveučilišta u Rijeci.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk