Održana 4. sjednica Senata
Utorak, 18.07.2017.


utorak, 18. srpnja 2017.

Na današnjoj, 4. sjednici Senata potvrđeni su izbori novih članova Senata iz redova znanstveno-nastavnih sastavnica i to: prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, prof. dr. sc. Tomislava Rukavine s Medicinskog fakulteta u Rijeci te prof. dr. sc. Vesne Crnić-Grotić s Pravnog fakulteta, a Senat je potvrdio i odluku Fakultetskog vijeća o izboru prof. dr. sc. Alana Šustića za dekana Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.

U trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je izbor prof. dr. sc. Nine Stojkovića s Tehničkog fakulteta te prof. dr. sc. Alessandre Pokrajac-Bulian s Filozofskog fakulteta, dok je izv. prof. dr. sc. Vesni Kovač s Filozofskog fakulteta potvrđen izbor na razdoblje od 5 godina.

Izv. prof. dr. sc. Renatu Filjaru s Tehničkog fakulteta potvrđen je prvi izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje, a Senat je utvrdio i ispunjenje kriterija umjetničke i nastavne izvrsnosti za pristupnicu izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp s Akademije primijenjenih umjetnosti u postupku odabira nastavnika za produljenje ugovora o radu nakon 65. godina života na vrijeme od dvije godine, što je dekanica Akademije istaknula strateški važnim za razvoj Akademije.   

Senat je, prema najavi s prethodne sjednice, osnovao Stručno vijeće za financijsko poslovanje – središnje stručno tijelo za unaprjeđenje financijskog poslovanja Sveučilišta i sastavnica te Stručno vijeće za internacionalizaciju i projekte - središnje stručno tijelo za poticanje, unaprjeđenje, modernizaciju i razvoj znanstvenoistraživačkih i općih stvaralačkih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci na međunarodnoj razini.

Donesen je niz izmjena i dopuna studijskih programa, osnovan je novi Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, znanstvenog polja Računarstvo Tehničkog fakulteta u Rijeci, a donesena su i dva programa cjeloživotnog obrazovanja i to: Upravljanje OPG-om Ekonomskog fakulteta i Europski međunarodni i politički odnosi Sveučilišta u Rijeci.

Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija izvijestila je o pripremnom sastanku održanom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u vezi s prekoračenjem dodijeljenog obračunskog koeficijenta i izrađenom izvješću koje objedinjuje planove umirovljenja, zapošljavanja i napredovanja zaposlenika svih sastavnica u 2017. godini.

Rektorica je iskoristila priliku najaviti radionicu za članove Senata i pomoćnike rektorice koja će biti održana u listopadu, a na kojoj će biti prikazani rezultati Sveučilišta temeljeni na Analizi petogodišnjeg ciklusa reakreditacije visokih učilišta 2010. – 2015. koju je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Rezultati će biti uspoređeni s rezultatima izviješća o provedbi Strategije Sveučilišta te ostalim postojećim analizama i poslužit će redefiniranju strateških pravaca Sveučilišta. Na radionicu će biti pozvan i Boris Popović, član Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj i predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka, tijela koje nastoji povećati konkurentnost na globalnom tržištu te osiguravanjem sredstava iz europskih fondova pridonijeti međusobnom usklađivanju strateških planova vodećih gospodarstvenika, institucija i drugih subjekata.

Članovi Senata raspravljali su i o aktivnostima vezanima uz internacionalizaciju te predstavljanje ponude Sveučilišta, i to posebice visokim učilištima u regiji. Jedan od prvih zadataka Stručnog vijeća za internacionalizaciju i projekte bit će formulirati administrativne zahtjeve prema resornim ministarstvima, koji otežavaju dolazak inozemnih studenata na studij u Republiku Hrvatsku.

Prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić najavila je nastavak rada na donošenju Pravilnika o stegovnoj odgovornosti za nastavno i znanstveno-nastavno osoblje na razini Sveučilišta.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk