Baltazar na Trsatskoj gradini


ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Danas, 4. rujna 2017. u podne je na riječkome Korzu održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija ''Baltazar na Gradini''. Manifestacija se održava u sklopu ''Ljeta na Gradini'' u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a ove će godine biti održana sutra, u utorak, 5. rujna 2017. s početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan.

Događanje su najavili: organizator ''Ljeta na Gradini'' Vedran Babić, voditeljica programa ''Baltazar'' Sabina Frlan, savjetnik rektorice za transfer tehnologije prof. dr. sc. Zdravko Lenac, glasnogovornica Sveučilišta u Rijeci Elvira Marinković Škomrlj, kao i sam ''profesor Baltazar''.

Činjenica da je upravo Rijeka poslužila kao jedna od inspiracija prilikom osmišljavanja popularnog animiranog filma ''profesor Baltazar'', poslužila je kao inspiracija za osmišljavanje ovoga događaja.

Sveučilište u Rijeci treću godinu zaredom sudjeluje u ovoj manifestaciji, s ciljem popularizacije znanosti, posebno među generacijama osnovnoškolskoga uzrasta, kao i prezentacije znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici. Tako na jedan dan Gradina postaje ''znanstveni centar'' u kojem predavačice i predavači sa Sveučilišta u Rijeci donose znanstvene teme na zanimljiv i inovativan način.

Na nekoliko atraktivnih lokacija Trsatske gradine bit će održana predavanja i radionice, interaktivne demonstracije, edukativno-prezentacijski sadržaji te brojne aktivnosti za one najmlađe.

U prostoru spilje posjetitelji će moći pogledati animirani film ''Profesor Baltazar'', na ulazu u Trsatsku gradinu predstaviti će se Jadran galenski laboratorij d. d. sa svojim edukativnim kutkom, a za one najmlađe tu će biti i Zemlja zabave - ludi laboratorij.

S posjetiteljima će se cijelo vrijeme družiti i sam ''profesor Baltazar''. Manifestacija je namijenjena svima - odraslima koji su zainteresirani za zanimljive znanstvene teme, mladima koji svijet znanosti tek otkrivaju, ali i djeci kojoj se na ovakav način mogu približiti znanstveni sadržaji.

Detaljan program možete pročitati na mrežnim stranicama ''Ljeta na Gradini''.

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk