Sajam stipendija na Kampusu

petak, 13. listopada 2017.

U četvrtak, 19. listopada 2017. od 10 do 16 sati u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan 13. Sajam stipendija i visokoga obrazovanja. Zemlja partner ove je godine Austrija. Posjetite bogat program i informirajte se o brojnim mogućnostima stipendiranja.

U sklopu izlagačkog štanda Sveučilišta u Rijeci na Sajmu će se predstaviti neke sastavnice Sveučilišta kroz sudjelovanje svojih predstavnika koji će pružati informacije posjetiteljima Sajma o svojim studijskim programima.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja postao je nacionalno prepoznatljiv kao jedinstven i nezaobilazan događaj u Hrvatskoj na kojem srednjoškolci i studenti mogu saznati sve o programima stipendiranja i financijske potpore za hrvatske studente za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

Cilj Sajma je proširiti pristup visokom obrazovanju, pridonijeti uspješnom završetku studija, unaprijediti kvalitetu visokog obrazovanja kroz jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja te otvoriti dijalog o aktualnim temama koje promišljaju relevantnost visokog obrazovanja za razvoj pojedinca i zajednice. Na jednom mjestu, u jednom danu Sajam okuplja predstavnike domaćih i inozemnih institucija koje predstavljaju svoje studijske programe te programe stipendija i drugih oblika financijske pomoći za pokrivanje troškova studiranja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavit će novih 7.600 socio-ekonomskih i STEM stipendija za studij u Hrvatskoj. Na panel diskusiji predstavnica Ministarstva predstavit će osnovne uvjete Natjačaja. Uz predstavnicu Ministarstva Kristinu Ferara Blašković, načelnicu Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard sudjelovat će pročelnica Odjela za fiziku prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić i predstavnica studenata.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci, u sklopu programa Sajma odžat će prezentaciju o Ersmus plus programu, a bit će predstavljena i dva programa cjeloživotnog obrazovanja.

Austrijski predstavnici pozivaju zainteresirane na networking domjenak i upoznavanje s austrijskim IT i tehnoloških tvrtkama, koji će predstaviti mogućnosti studiranja, stipendiranja, rada i načina života koja Austrija može ponuditi hrvatskim studentima.

 

Osim austrijskih obrazovnih institucija, na sajmu će se predstaviti i austrijske tvrtke iz tehnološkog i IT-sektora, kao i njihova predstavništva u Hrvatskoj, koje studentima, apsolventima i diplomantima hrvatskih sveučilišta iz STEM područja nude mogućnost obrazovanja, stručnog usavršavanja i razvoja karijere, kako u Austriji, tako i u Hrvatskoj.

Austrijska IT industrija je gospodarska grana specijalista. Brojne male i srednje tvrtke, kao i multinacionalne kompanije odabrale su Austriju za centralu svojih aktivnosti u srednjoj i jugoistočnoj Europi. One programiraju rješenja po mjeri za klijente diljem svijeta i ubrajaju se među najinovativnija tehnološka poduzeća u Europi, od kojih su neka prisutna i u Hrvatskoj te hrvatskim IT stručnjacima pružaju odlične uvjete za život, rad i stručno usavršavanje.


Prezentacije i osobno upoznavanje s predstavnicima austrijskih tvrtki bit će održane u sljedećim terminima:

12:00 – 12:15  h   Prezentacija Live, Study & Work in Austria

12:15 – 12:15  h   Predstavljanje austrijskih tvrtki iz IT sektora

13:15 – 16:00  h   Upoznavanje i individualni razgovori na austrijskom štandu

 

Više informacija o tvrtkama i institucijama koje će se predstaviti, ponuđenim poslovima i uvjetima možete pronaći OVDJE.

 

Od 14. do 14.45 h bit će održano predavanje o stipendijama programa CEEPUS gdje će zainteresirani studenti dobiti odgovore na pitanja:

Kako se prijaviti na CEEPUS stipendije - Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije na preddiplomskoj, diplomskoj, poslijediplomskoj i doktorskoj razini? Znate li da možete dobiti CEEPUS stipendiju za pisanje diplomskog rada?

Saznajte više kroz iskustva bivših stipendista/ica na CEEPUS stipendijama.

Predavanje će održati: Andrea Trbojević i Barbara Buljat studentice s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Miroslav Puškarić s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji je bio na mobilnosti kao student i asistent.

Upravo tijekom studenog bit će otvoren natječaj za freemover mobilnosti, mobilnosti izvan CEEPUS mreža, za koje se studenti i nastavno osoblje mogu prijaviti neovisno o odlaznim kvotama koje pojedine ustanove imaju unutar CEEPUS mreža.

Predavanje o CEEPUS stipendijama će se održati u sklopu ovogodišnjeg 6. Sajma stipendija i visokog obrazovanja koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj te poticanje međunarodne mobilnosti. Pozivamo Vas također da obiđete izlagački dio Sajma na kojemu će se predstaviti više od 40 izlagačkih institucija te da posjetite zanimljiva predavanja i radionice u sklopu popratnog programa. Osim predavanja o CEEPUS stipendijama, iz programa Sajma izdvajamo predstavljanje novih 7.600 stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja za studij u Hrvatskoj.

Organizator Sajma je Institut za razvoj obrazovanja, domaćin i glavni partner je Sveučilište u Rijeci, a jedan od ključnih donatora u partnerstvu predavanje je Agencija za mobilnost i programe EU, dugogodišnji pokrovitelj Sajma stipendija i visokog obrazovanja.

 

PROGRAM


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk