Centrifuga doc.dr. N. Bradshawu

četvrtak, 14. prosinca 2017.

Ataše za kulturu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke g. Arne Hartig uručio je danas doc. dr. sc. Nicholasu Bradshawu s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci donaciju – centrifugu, uređaj vrijedan oko 20.000 eura. Donaciju je izvršila Zaklada ''Alexander von Humboldt''.

Doc. dr. sc. Nicholasu Bradshawu, kolektivu Odjela za biotehnologiju priključio se u lipnju ove godine, a donaciju je dobio kao bivši stipendist Zaklade ''Alexander von Humboldt'' sa sjedištem u Bonnu u Njemačkoj.

G. Hartiga, koji je stigao u dolazi u pratnji gđe Marlene Weck, predstavnice DAAD-a (Njemačka akademska službe za razmjenu) ugostila je pročelnica Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac, uz doc. Bradshawa.

Centrifuga je uređaj kojime se, velikom brzinom okretaja tekućina, izoliraju biološki materijali od znanstvenog značaja. U ovom slučaju, centrifuga kapaciteta 4 litre i maksimalne brzine 13.700 okretaja u minuti, koristit će se za pročišćavanje proteina u sklopu istraživanja proteina koji su uključeni u učestale i ozbiljne mentalne bolesti poput šizofrenije i depresije. Članovi drugih laboratorija također će slobodno moći koristiti uređaj za potrebe njihovih istraživanja.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk