Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj
U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira Dane otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.
 
Cilj održavanja Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.
 
Na ovaj način želi se omogućiti zainteresiranoj javnosti da posjeti projektne lokacije i dobije priliku razgovarati s osobama koje su bile uključene u provedbu projektnih aktivnosti, a koje će im prenijeti svoja iskustva i pružiti uvid u proces odvijanja projekta. Ovakvim oblikom promocije javnost će dobiti bolji uvid u način na koji projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. 
 
Pozivaju se korisnici koji su uspješno proveli ili još uvijek provode projekt financiran iz fondova Europske unije da iskažetu svoj interes za sudjelovanjem u Danima otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj te da svojim primjerom posluže kao motivacija i inspiracija svim budućim korisnicima koji svoje ideje žele financirati sredstvima iz fondova Europske unije. 
 
Cjelokupni program Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj bit će objavljen na posebnoj internetskoj stranici koja će biti izrađena u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje će biti navedeni svi sudionici kao i njihov program. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati vizualni identitet koji će svi sudionici moći preuzeti i koristiti, ukoliko budu izrađivali promotivne materijale, plakate ili oglašavali događanje putem vlastitih stranica, lokalnih i regionalnih medija ili društvenih mreža.
 
Sudjelovanje u Danima otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj potrebno je prijaviti putem elektroničkog obrasca na poveznici najkasnije do 15. travnja  2018. godine. Aktivnosti u sklopu navedenog događanja provoditi u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine, te je u prijavi potrebno navesti željeni datum ili datume sudjelovanja, način na koji se želi sudjelovati i podatke kontakt osoba u vezi s organizacijom događanja. 

Za sva dodatna pitanja ili eventualne prijedloge možete se javiti na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili na brojeve telefona 01 6471 968 (Ivana Šarić) i 01 6470 350 (Anela Olujić).

Sveučilište u Rijeci i ove se godine uključilo u obilježavanje Dana otvorenih vrata EU projekata u Republici Hrvatskoj. Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.
 
 

Novosti

Nove mjere potpore za povećanje prijava na program Obzor 2020.

MZO je objavilo novi poziv za dostavu prijava na prošireni set mjera sukladno Odluci o poticanju aktivnosti koje pridonose povećanju prijava i uspješnosti hrvatskih prijavitelja na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu Okvirnoga programa za istraživanje i inovacije i programa Euratom, te promociji inicijativa vezanih uz svemir i svemirske tehnologije.

Saznaj više

Otvoren pristup istraživačkoj infrastrukturi Zajedničkog istraživačkog centra (JRC)

Joint Research Centre (JRC) Europske komisije otvara svoje laboratorije i postrojenja akademskim i znanstvenim institucijama, poduzećima i industriji.

Saznaj više


Interreg MEDITERAN 2014. -2020. – treći poziv na dostavu projektnih prijedloga

Rok za dostavu projektnih prijedloga je do 31. siječnja 2019. godine.

Saznaj višeArhiva

Događanja

Interreg V-B Mediteran 2014. – 2020. – informativni dan u sklopu 3. poziva

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 5. prosinca 2018. godine u Zagrebu. 

Saznaj više

MSCA informativni dan: Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN) i Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE)

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 27. studenoga 2018. godine u Zagrebu.

Saznaj više


LIFE tematski info dan - Upravljanje i informacije

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 13. studenoga 2018. godine u Zagrebu. 

Saznaj višeArhiva

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk