Novi združeni studij "Turizam"
Četvrtak, 12.04.2018.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i  Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu sklopili su 12. travnja 2018. Konzorcijski ugovor o provedbi združenog diplomskog sveučilišnog (master) studija „Turizam“.


Ugovor su u nazočnosti prof. dr. sc. Sanje Barić, prorektorice za studije i studente Sveučilišta u Rijeci potpisali prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i prof. dr. sc. Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
 

Potpisivanje združenoga ugovora rezultat je međusobne suradnje fakulteta, započete 2016. godine potpisivanjem Općeg sporazuma o suradnji. Konzorcijski je ugovor pretpostavka za akreditaciju združenog diplomskog studija koji će omogućiti studentima stjecanje suvremenih teorijskih i aplikativnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje profesionalnih zadataka u području turizma i ugostiteljstva, kao i za nastavak obrazovanja u okviru europskog obrazovnog prostora.

Prorektorica Barić naglasila je važnost razumijevanja naziva „združeni“ koji se koristi isključivo u slučajevima potpisivanja ugovora o izvođenju zajedničkog studija s inozemnim akademskim institucijama, dok se unutar Republike Hrvatske za istu praksu koristi naziv „zajednički“. Osim toga, istakla je i činjenicu da je u postupku akreditacija ovog studija kod nadležnih institucija u objema državama, što je od iznimne važnosti za izdavanje i prepoznavanje pravovaljanih dvojnih isprava.

Cilj je da se studijski program izvodi kao dvogodišnji diplomski (master) studij kojim se stječe 120 ECTS bodova, a zajednički će ga izvoditi nastavnici obaju institucija.

Dekan Kozarić obrazložio je potrebe turističkog tržišta Bosne i Hercegovine, koje se sve više otvara, a nema dovoljno visoko obrazovanih kadrova. Uz to, najavio je kako će studenti polaznici iz Sarajeva u zadnjem semestru studija odrađivati praksu u turističkim objektima, agencijama i institucijama u Opatiji, Rijeci i PGŽ.

 

Dekanica Dora Smolčić Jurdana objasnila je da će studenti po završetku ovog mastera steći dvostruke kvalifikacije, u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a pokretanjem ovakvog studija i jedan i drugi fakultet daju značajan doprinos razvoju i jačanju konkurentnosti vlastitih institucija u prostoru visokog obrazovanja cijele regije, unaprjeđenju kvalitete studiranja, internacionalizaciji svojih sveučilišta, te osnaživanju nacionalnih gospodarstava. 

 

Javni pozivi / Javne rasprave

Trenutno nema aktualnih javnih poziva i javnih rasprava.

Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu

  • Katalog_GRADRI
  • Katalog_CMNZT_HR
  • Znanstvena oprema RISK
  • Katalog_CNRM_HR
  • Katalog_CVT_HR
 
Brošura za brucoše 2018
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk