Znanstveni dan posvećen održivom razvoju
Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom Campus France i veleposlanstvima Portugala, Španjolske, Italije, Slovenije, Albanije, Grčke i Turske, organizira Znanstveni dan posvećen održivom razvoju, a namijenjen je predstavnicima zemalja mediteranskog područja. Znanstveni dan će se održati 26. lipnja 2018. u Motpellieru.

Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz Francuske i mediteranskih zemalja, koji se bave istraživanjima održivog razvoja. Susret je ujedno i prilika za umrežavanje, definiranje novih potencijalnih oblika suradnje i znanstvenih projekata kao i definiranje izvora financiranja za njihovu realizaciju. Posebno se žele povezati ili učvrstiti veze između zemalja s obje strane Mediteranskog mora. 

U okviru teme održivog razvoja poseban naglasak staviti će se na: 
  • upravljanje vodama, 
  • klimatske izazove, 
  • bioraznolikost, 
  • ekologiju i meteorologiju, 
  • agrobiologiju i agroekologiju, 
  • bioenergiju, 
  • ekotehnologiju.
Prvi dio dana bit će posvećen izlaganjima o različitim mogućnostima suradnje između Francuske i ostalih zemalja (sveučilišne, znanstvene, ekonomske…). Govoriti će se također i o financiranju iz europskih fondova kao i o nacionalnim inicijativama kojima se potiče istraživanje i mobilnost iz područja održivog razvoja.
 
Drugi dio dana biti će posvećen bilateralnim sastancima s francuskim institutima i sudionicima, koje će biti potrebno prethodno dogovoriti. Popis francuskih institucija koje će sudjelovati na ovom događanju kao i precizan program bit će poznati sredinom svibnja. Službeni poziv možete pogledati ovdje. Sudjelovanje na znanstvenom danu je besplatno, a prijave za sudjelovanje potrebno je poslati elektroničkim putem na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
  
Prijava mora sadržavati životopis znanstvenika te motivacijsko pismo za sudjelovanje sa sažetim opisom dosadašnjeg djelovanja u području održivog razvoja.

 
 
 

Novosti

Nove mjere potpore za povećanje prijava na program Obzor 2020.

MZO je objavilo novi poziv za dostavu prijava na prošireni set mjera sukladno Odluci o poticanju aktivnosti koje pridonose povećanju prijava i uspješnosti hrvatskih prijavitelja na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu Okvirnoga programa za istraživanje i inovacije i programa Euratom, te promociji inicijativa vezanih uz svemir i svemirske tehnologije.

Saznaj više

Otvoren pristup istraživačkoj infrastrukturi Zajedničkog istraživačkog centra (JRC)

Joint Research Centre (JRC) Europske komisije otvara svoje laboratorije i postrojenja akademskim i znanstvenim institucijama, poduzećima i industriji.

Saznaj više


Interreg MEDITERAN 2014. -2020. – treći poziv na dostavu projektnih prijedloga

Rok za dostavu projektnih prijedloga je do 31. siječnja 2019. godine.

Saznaj višeArhiva

Događanja

Interreg V-B Mediteran 2014. – 2020. – informativni dan u sklopu 3. poziva

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 5. prosinca 2018. godine u Zagrebu. 

Saznaj više

MSCA informativni dan: Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN) i Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE)

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 27. studenoga 2018. godine u Zagrebu.

Saznaj više


LIFE tematski info dan - Upravljanje i informacije

Prijavite se za sudjelovanje na info danu koji će se održati 13. studenoga 2018. godine u Zagrebu. 

Saznaj višeArhiva

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk