Znanstveni dan posvećen održivom razvoju
Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom Campus France i veleposlanstvima Portugala, Španjolske, Italije, Slovenije, Albanije, Grčke i Turske, organizira Znanstveni dan posvećen održivom razvoju, a namijenjen je predstavnicima zemalja mediteranskog područja. Znanstveni dan će se održati 26. lipnja 2018. u Motpellieru.

Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz Francuske i mediteranskih zemalja, koji se bave istraživanjima održivog razvoja. Susret je ujedno i prilika za umrežavanje, definiranje novih potencijalnih oblika suradnje i znanstvenih projekata kao i definiranje izvora financiranja za njihovu realizaciju. Posebno se žele povezati ili učvrstiti veze između zemalja s obje strane Mediteranskog mora. 

U okviru teme održivog razvoja poseban naglasak staviti će se na: 
  • upravljanje vodama, 
  • klimatske izazove, 
  • bioraznolikost, 
  • ekologiju i meteorologiju, 
  • agrobiologiju i agroekologiju, 
  • bioenergiju, 
  • ekotehnologiju.
Prvi dio dana bit će posvećen izlaganjima o različitim mogućnostima suradnje između Francuske i ostalih zemalja (sveučilišne, znanstvene, ekonomske…). Govoriti će se također i o financiranju iz europskih fondova kao i o nacionalnim inicijativama kojima se potiče istraživanje i mobilnost iz područja održivog razvoja.
 
Drugi dio dana biti će posvećen bilateralnim sastancima s francuskim institutima i sudionicima, koje će biti potrebno prethodno dogovoriti. Popis francuskih institucija koje će sudjelovati na ovom događanju kao i precizan program bit će poznati sredinom svibnja. Službeni poziv možete pogledati ovdje. Sudjelovanje na znanstvenom danu je besplatno, a prijave za sudjelovanje potrebno je poslati elektroničkim putem na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
  
Prijava mora sadržavati životopis znanstvenika te motivacijsko pismo za sudjelovanje sa sažetim opisom dosadašnjeg djelovanja u području održivog razvoja.

 
 
 

Novosti

Odobren Obzor 2020. projekt!

Sveučilište u Rijeci kao jedan od partnera sudjelovat će u provedbi projekta European Researchers´ Night: Techno-Past Techno-Future. 

Saznaj više

EFRR: Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije

Produljen je rok za dostavu projektnih prijedloga do 5. listopada 2018. godine. 

Saznaj više


ESF: Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport

Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2019. godine. 

Saznaj višeArhiva

Događanja

Regionalni dani i sajam EU fondova u Bakru

Prijavite se za sudjelovanje na događanju koje će se održati 28. srpnja 2018. godine u Bakru. 

Saznaj više

Seminar u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Innovate your teaching through methods like gamification, e-learning, Design Thinking, Project Based Learning, use of new technologies in higher education

Prijavite se za sudjelovanje na seminaru koji će se održati od 26. do 28. rujna 2018. u Poljskoj. Rok za prijavu je 15. srpnja. 

Saznaj više


Međunarodni tematski seminar Connecting Higher Education Institutions and Business Community: Increasing the Quality of Erasmus+ Traineeships

Prijavite se za sudjelovanje na seminaru koji će se održati od 23. do 25. listopada u Splitu.

Saznaj višeArhiva

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk