Proglašenje 33 stručne baze
Četvrtak, 26.04.2018.

četvrtak, 26. travnja 2018.

U opatijskom hotelu Ambasador 26. i 27. travnja održava se 24. međunarodni kongres ''Turizam i hotelska industrija 2018. - Trendovi i izazovi''. Tom su prigodom su eminentnim hotelskim kućama diljem Hrvatske, a riječ je o njih 33, dodijeljeni statusi stručnih baza Sveučilišta u Rijeci.
Na današnjem svečanom otvaranju kongresa prisutne su pozdravili ministar turizma RH Gari Cappelli, zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher, direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov, prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Ružić te dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i hotelijerstvu prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, a kasnije se radu kongresa pridružio i direktor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić.

Nazočne je uime rektorice Sveucilista u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržija prilikom otvorenja pozdravio prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić On je, čestitavši dekanici i djelatnicima FMHT-a na ovom važnom stručnom iskoraku, istakao i da temeljem odluke Senata „možemo po prvi puta baš danas eminentnim hotelskim kućama diljem Hrvatske dodijeliti status stručnih baza Sveučilišta u Rijeci“.

Naglasio je još i da se Sveučilište u Rijeci razvija u pravcu modernog sveučilišta III. generacije, što znači da - osim znanosti i podučavanja, presudnom drži misiju aktivnog uključivanja u napredak zajednice. Podsjetio je i da je Senat Sveučilišta u veljači o.g. donio Strategiju pametne specijalizacije koja je jedan od temeljnih dokumenata budućeg razvoja. 

Pametna specijalizacija predstavlja načelo povezivanja istraživanja i razvoja s poduzetništvom i kao takva čini okosnicu europske politike razvoja regija; ona donosi ključne kriterije u budućem financiranju primijenjenih istraživanja sredstvima EU, a jednim od 5 njenih ključnih područja smatra se i turizam kao tradicionalni i prirodni resurs za budućnost.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako su znanje, konkurentnost i održivi razvoj tri bitne karakteristike hrvatskog turizma. Podjsetio je i da se  Expo 2020. u Dubaiju, za koji je dogovoren nastup Hrvatske, organizira upravo pod motom „Inovativnost i znanje“.

Ujedno, prorektor Ružić na kraju uvodnog dijela konferencije, u društvu ministra Cappellija i dekanice Smolčić Jurdana uručio je certifikate predstavnicima hotelskih kuća koje su dobile status stručne nastavne baze.

Međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija tradicionalno se održava od 1972. godine i predstavlja poveznicu znanosti i dobre prakse. Kongres okuplja renomirane znanstvenike te pruža mogućnost istraživačima da podijele svoje ideje i najnovije rezultate istraživanja iz područja turizma i hotelijerstva.

Riječ je o bijenalnom međunarodno znanstveno-stručnom kongresu u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

 

Status stručne baze Sveučilišta u Rijeci dobili su:

1.         ANTUNOVIĆ TA d.o.o.       Zagreb

2.         ARENA HOSPITALITY GROUP d.d.       Pula

3.         BYDER PROJEKTIRANJE d.o.o. Malinska

4.         CISSA d.o.o. Novalja

5.         DARUVARSKE TOPLICE Daruvar

6.         DOGUS MARINA HOTELI d.o.o. Šibenik

7.         Đ. Đ. STAN d.o.o., P. J. HOTEL SAVUS           Slavonski Brod

8.         ESPLANADE OLEANDER d.o.o. Zagreb

9.         FALKENSTEINER HOTELMANAGEMENT d.o.o.        Zadar

10.      GASTROCOM d.o.o.          Varaždin

11.      GRAND HOTEL LAV d.o.o.           Podstrana

12.      HOTEL DUBROVNIK d.d. Zagreb

13.      HRVATSKI FERIJALNI I HOSTELSKI SAVEZ Zagreb

14.      HUP-ZAGREB d.d.  Zagreb

15.      IMPERIAL d.d.         Rab

16.      JADRAN d.d.            Crikvenica

17.      JADRAN HOTELI d.d.        Rijeka

18.      JADRANKA HOTELI d.o.o.           Mali Lošinj

19.      JAVNA USTANOVA "NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA"   Plitvička jezera

20.      KRASS HOTEL d.o.o.        Krapinske Toplice

21.      L. TURIST d.o.o.      Lovran

22.      LAGUNA NOVIGRAD d.d. Novigrad

23.      LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. Opatija

24.      MAISTRA d.d.          Rovinj

25.      MILENIJ HOTELI d.o.o.      Opatija

26.      PLAVA LAGUNA d.d.         Poreč

27.      SALVE REGINA MB d.o.o.            Marija Bistrica

28.      TERME JEZERČICA d.o.o.           Varaždin

29.      TERME TUHELJ d.o.o.      Tuheljske Toplice

30.      TOPLICE SVETI MARTIN d.d.     Sveti Martin na Muri

31.      UPRAVLJANJE HOTELIMA P.B. d.o.o.  Zagreb

32.      VALAMAR RIVIERA d.d.    Poreč

33.      VILLA DUBROVNIK d.d.    Dubrovnik

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk