Međunarodna suradnja
Suradnja Sveučilišta u Rijeci s inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja Sveučilišta.
Otvorenost Sveučilišta prema društvu i svijetu preduvjet je njegova razvoja. Otvorenost i razmjena nastavnika, znanstvenika  studenata Sveučilišta u Rijeci s inozemnim ustanovama omogućavaju usporedbu i kritičku prosudbu vlastitih ciljeva i postignuća te prihvaćanje globalnih načela vrednovanja znanosti i sveučilišne nastave.
Na taj način ostvaruju se uvjeti za uspješno sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje. I u konačnici, time se ostvaruju temeljne zadaće Sveučilišta u cjelini.
Slijedom toga Sveučilište potiče sve oblike međunarodne suradnje, a posebice nastoji stvoriti uvjete za unapređenje međunarodne suradnje u onim područjima u kojima takve međunarodne suradnje do sada nije bilo.


 
Novosti

ESN Rijeka prikupljali potrepštine za školarce PGŽ

Riječka organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) održala je akciju prikupljanja potrepština za školarce županije imena “Studenti za djecu grada koji teče”. Prikupljanje se održalo tri uzastopna vikenda, u lokalu Corso Gelateria te na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu.
Akcija je organizirana u suradnji s udrugom Centar za kulturu dijaloga, udruga koja je ESN opskrbila informacijama o broju potrebite djece te njihovim božićnim željama.
Detaljnije

Dobrotvorne aktivnosti Erasmus studenata

Erasmus Student Network (ESN) organizirala je Dane društvene uključenosti (Social Inclusion Days) kako bi podigla svijest o društvenoj uključenosti kroz volontiranje.
 
Tako je i ESN Hrvatska, kao jedna od više od 40 zemalja članica u Europi, provela tu inicijativu u djelo. Ovo je područje djelovanja kojim se ponosimo i možemo reći da smo ove godine, od 19. 11. do 3. 12. 2018. u naših šest podružnica organizirali više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti.
 
Studenti su dobili priliku da se uključe u inkluzivna događanja te se kroz takvu vrstu volontiranja neformalno obrazovali o inkluzivnosti općenito te kako oni kao lokalni studenti mogu ostaviti trag u svojoj (makar i privremenoj) zajednici.

Foto natječaj na temu #besterasmusmoments

Erasmus+ ti nije nepoznat pojam, ali nije ni fotografija? Želiš biti #instafamous? U tom slučaju osjećaj se odabranim/om!
 
ESN Hrvatska i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju na foto natječaj imena #BestErasmusMoments!

Više informacija


Arhiva

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk