KATEGORIJE

Delegacija gospodarskih atašea na Kampusu

14.02.2020. / vijesti / međ. suradnja

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Primorsko-goranske županije i Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije danas, 14. veljače 2020. održan je cjelodnevni posjet predstavnika diplomatskih misija i trgovinskih ureda u Republici Hrvatskoj. Nakon posjeta Gradu Rijeci i Luci Rijeka, delegacija je posjetila riječki sveučilišni Kampus. Na Kampusu je delegaciju dočekala rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Rektorica se obratila cijenjenim gostima te ukratko predstavila Sveučilište: ”Izrazitu važnost pridajemo političkoj, kulturnoj, ali i gospodarskoj diplomaciji te nam je dobra suradnja s poslovnim sektorom i veleposlanstvima visoko na listi prioriteta. Naše je Sveučilište, smješteno u Rijeci – središtu naše plavo-zelene Primorsko-goranske županije. Rijeka je grad bogate ratne, industrijske i lučke povijesti, a upravo industrijska baština postaje sve veća turistička vrijednost. Naš grad je luka, ali i luka različitosti, kao što kaže slogan Rijeke, koja ove godine nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Ponosni smo na projekt EPK u koji smo kao Sveučilište uključeni”. Pričala je kratko i o povijesti Sveučilišta, predstavila sveučilišni Kampus te naglasila kako je Sveučilište u Rijeci odnedavno član saveza YUFE. Govorila je i o trećoj misiji sveučilišta – suradnji s društvom te predstavila suvremene studentske dormitorije na Kampusu, superračunalo Buru te infrastrukturne projekte RISK i TRIS, kojima je značajno razvijena infrastruktura i oprema Kampusa. Predstavila je i neke buduće projekte poput Centra za translacijsku medicinu i Inovacijske arene te zaključno poslala poruku cijenjenim gostima da im je Sveučilište u Rijeci otvoreno za bilo kakve razgovore i suradnju.

Nakon ručka u Studentskom centru, delegacija je, u pratnji ravnatelja Regionalne razvojne agencije PGŽ-a g. Vedrana Kružića nastavila s programom cjelodnevnog posjeta PGŽ-u.

Skip to content