O SVEUČILIŠTU / GOSPODARSKI SAVJET

Gospodarski savjet

Gospodarski savjet je savjetodavno tijelo Sveučilišta sa zadaćom unaprjeđenja rada Sveučilišta u području aktivnog sudjelovanja u transferu znanja i tehnologija u gospodarstvo, a posebice predlaganjem unaprjeđenja postojećih te predlaganjem novih oblika vrednovanja znanja.

PREDSJEDNIK GOSPODARSKOG SAVJETA

Gordan Gledec

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Gordan Gledec radi kao redoviti profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je 1996., a doktorirao 2004. godine. Dobitnik je FER-ove Srebrne plakete „Josip Lončar” za posebno uspješnu doktorsku disertaciju u ak. godini 2003./2004. Njegovi znanstveni i nastavni interesi uključuju tehnologiju interneta i weba te obradu prirodnoga jezika. Dužnost dekana FER-a obnašao je od 2018. do 2022. godine. Od 2004. godine član je, a od 2011. godine i predsjednik Povjerenstva za upravljanje domenom.hr, neovisnog stručnog tijela Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, koje je zaduženo za upravljanje domenskim prostorom Republike Hrvatske. Član je strukovnog udruženja Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Zamjenik je predsjednika Hrvatskog rodoslovnog društva „Pavao Ritter Vitezović” i suautor knjige „Pred zagonetkom obiteljskog stabla” (autor poglavlja „Računala i rodoslovlje”).

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA GOSPODARSKOG SAVJETA

Siniša Reljić

Navis Consult d.o.o.

Siniša Reljić rođen je u Zadru, a 1980. diplomirao je brodogradnju na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Nakon studija zaposlio se u riječkom Brodoprojektu, koji je u to vrijeme bio najveća državna projektantska tvrtka u brodogradnji. Osnivač je tvrtke Navis Consult d.o.o. te je dugih 25 godina bio direktor, a od 2021. godine obnaša poziciju savjetnika. Od 2019. godine Navis Consult d.o.o. posluje u sustavu Kongsberga, grupacije s više od 15 000 zaposlenih i godišnjim prihodom od 2,5 milijarde eura. Siniša Reljić iskusni je menadžer s dugom poviješću upravljanja uspješnom inženjerskom tvrtkom u brodograđevnoj industriji. Stručnjak je u područjima upravljanja projektima, brodogradnji, strojarstvu i poslovnom upravljanju.

Mislav Balković

Visoko učilište Algebra

Mislav Balković diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2016. i doktorirao. Od 1998. povezan je s područjem obrazovanja, a 2009. preuzima funkciju dekana Visokog učilišta Algebra. Bivši je ili sadašnji član stručnih tijela poput Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnologiju (2010.-2016.), Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje (2020.-2022.), Povjerenstva za uspostavu HKO-a, Povjerenstva za izradu zakona o obrazovanju odraslih, Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju. Potpredsjednik je Hrvatske udruge poslodavaca u obrazovanju (HUP-UPO).

Marin Bezić

Infobip d.o.o

Marin Bezić diplomirao je na Sveučilištu Washington u St. Louisu u SAD-u, a danas ima više od 20 godina raznolikog iskustva u IT industriji. Još je kao student počeo raditi u SAD-u za mali američki start-up u Redmondu, gdje je bio i programer i voditelj razvoja na prvom Microsoftovu proizvodu za poslovnu inteligenciju, a potom je bio zadužen za marketing i regionalni poslovni menadžment za Microsoft u Europi. U Hrvatsku se vratio 2009. te je kao konzultant za optimizaciju poslovnih procesa radio s više od 50 klijenata u regiji, od najvećih IT tvrtki do banaka i telekoma. Od 2021. godine član je Uprave Infobipa i potpredsjednik za planiranje i provedbu strategije.

Vedran Kružić

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije

Vedran Kružić rođen je 1974. godine u Rijeci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Od 2002. do 2012. obnašao je funkcije menadžera za ključne poslovne korisnike, rukovoditelja poslovne prodaje regije Zapad i rukovoditelja prodaje ključnim poslovnim korisnicima i državnim institucijama u Hrvatskom Telekomu d.d. Godine 2002. bio je pomoćnik ministra gospodarstva za područje trgovine i unutarnjeg tržišta, a 2018. izabran je za ravnatelja Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije (Prigoda), javne ustanove čije se djelovanje očituje kroz pružanje stručne i savjetodavne pomoći u pripremi i provedbi projekata te izradi strateških razvojnih dokumenata javnopravnim tijelima.

Ana Odak

Gitone d.o.o.

Ana Odak školovala se na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu hrvatskih studija na Sveučilištu u Zagrebu. Studij je nastavila na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je stekla titulu magistre znanosti iz područja društvenih znanosti te titulu sveučilišne specijalistice europskih studija. Profesionalnu karijeru započela je u Europa Press Holdingu, a nastavila u Ministarstvu unutarnjih poslova. Potom je dio svoje karijere provela u Ministarstvu pravosuđa, a nakon toga u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske. Većinu svog radnog vijeka provela je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gdje je zadnje četiri godine obnašala funkciju pomoćnice ministra rukovodeći Upravom za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova. U tvrtki Gitone d.o.o. radila je na poziciji direktorice za strateške investicije i poticaje, a trenutačno je članica Uprave.

Irena Peršić Živadinov

Turistička zajednica Kvarnera

Dr. sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, na čelnu poziciju županijske turističke zajednice dolazi 2011. godine. Obrazovala se u Hrvatskoj, Italiji i SAD-u. Maturirala je i u srednjoj školi u SAD-u, nakon čega je studirala poslovni menadžment. Obrazovanje je nastavila na Fakultetu političkih znanosti na Sveučilištu u Padovi (Italija), gdje je studirala ekonomiju. Magistrirala je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje je i doktorirala. Nakon završetka studija zapošljava se u grupaciji Milenij hoteli, gdje je od samog početka tvrtke aktivno sudjelovala u izgradnji i kasnijem poslovanju hotela. Nakon rada u hotelskoj grupaciji Milenij odlazi na radno mjesto direktorice financija u tvrtki SKG d.o.o., a zatim i u regionalnu službu za stratešku infrastrukturu i razvoj, gdje radi na EU projektima.

Slavica Singer

Ekonomski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

Professora emerita Slavica Singer umirovljena je profesorica Ekonomskog fakulteta. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a magistrirala na Purdue University, Krannert Graduate School of Management, SAD. Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je i zaposlena od 1973. godine. Od 2002. vodi istraživački tim Hrvatske u okviru najvećeg svjetskog istraživanja o poduzetništvu, Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Bila je članica Upravnog odbora konzorcija GEM-a od 2010. do 2018. godine i unutar Odbora vodila Research and Innovation Advisory Committee na svjetskoj razini. Godine 2008. UNESCO joj je dodijelio jedinu UNESCO Katedru za poduzetničke studije u Hrvatskoj. Za svoje doprinose istraživanju poduzetništva i razvoja poduzetničkog obrazovanja Turku School of Economics (Turku University) dodijelio joj je počasni doktorat 2010. godine, a 2021. Lund University dodijelio joj je European Entrepreneurship Education Award.

Kristjan Staničić

Hrvatska turistička zajednica

Kristjan Staničić diplomirao je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Završio je i jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu te magistrirao na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Karijeru je počeo u Ministarstvu vanjskih poslova, a ima i vrlo bogato iskustvo u turističkom sektoru. Radio je kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi, a bio je i član Uprave te tvrtke. Obnašao je i funkciju predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednika Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran te funkciju izvršnog direktora prodaje i marketinga, a potom i predsjednika Uprave Hotela Bernardin u Portorožu, Slovenija. Direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice imenovan je 2017. godine.

Ivo Usmiani

Jadran-galenski laboratorij d.d.

Ivo Usmiani rođen je na Pagu 1953. godine. Diplomirao je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1977. godine, a zatim na istom fakultetu specijalizirao farmaceutsku tehnologiju (izrada lijekova) 1988. godine. Od samog osnivanja JGL-a 1991. direktor je tvrtke, a predsjednik je Upravnog odbora od 2015. godine. Godine 2023. Primorsko-goranska županija dodijelila mu je Nagradu za životno djelo za iznimna postignuća u gospodarstvu Županije, za doprinos povezivanju sveučilišne i poslovne zajednice i trajno promicanje društvene odgovornosti poduzetnika.

Skip to content