O međunarodnoj suradnji

Suradnja Sveučilišta u Rijeci s inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja sveučilišta.

Otvorenost sveučilišta prema društvu i svijetu preduvjet je njegova razvoja. Otvorenost i razmjena nastavnika, znanstvenika i studenata Sveučilišta u Rijeci s inozemnim ustanovama omogućavaju usporedbu i kritičku prosudbu vlastitih ciljeva i postignuća te prihvaćanje globalnih načela vrednovanja znanosti i sveučilišne nastave. Na taj način ostvaruju se uvjeti za uspješno sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje. I, u konačnici, time se ostvaruju temeljne zadaće sveučilišta u cjelini.

Slijedom toga sveučilište potiče sve oblike međunarodne suradnje, a posebice nastoji stvoriti uvjete za unapređenje međunarodne suradnje u onim područjima u kojima takve međunarodne suradnje do sada nije bilo. U nastavku možete pronaći informacije o našem članstvu u međunarodnim organizacijama i potpisane ugovore o bilateralnoj suradnji i memorandume.

accordion-block_5c8e4d3a02391

Članstvo u međunarodnim organizacijama

Bilateralna suradnja|ugovori|memorandumi

Afrika

Azija

Europa

Južna Amerika

Sjeverna Amerika

accordion-block_5c8e51d86784f

Korisni linkovi

accordion-block_5c94f1089e188

Međunarodne stipendije

Kontakt

Služba za međunarodnu suradnju

Trg braće Mažuranića 10, 51000 Rijeka

Iva Tijan, voditeljica ureda za međunarodnu suradnju

iva@uniri.hr

00385 51 406 538

Vijesti

14/02/2020.
Delegacija gospodarskih atašea na Kampusu
U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Primorsko-goranske županije i Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije danas, 14. veljače 2020. održan je cjelodnevni posjet predstavnika diplomatskih misija i trgovinskih ureda u Republici Hrvatsk…
11/02/2020.
Međunarodni dan žena u znanosti
Godine 2015. Opća skupština Ujedinjenih Naroda progslasila je 11. veljače Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti. Ciljevi obilježavanja ovog dana su: promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u…
03/02/2020.
Predavanje o translacijskoj medicini
U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas, 3. veljače 2020. prof. dr. sc. Peter Hegyi, voditelj Centra za translacijsku medicinu Sveučilišta u Pečuhu održao je predavanje Organization and scope of translational medicine at University of Pecs….