O SVEUČILIŠTU / MEĐUNARODNA SURADNJA I ERASMUS / O MEĐUNARODNOJ SURADNJI

O međunarodnoj suradnji

Suradnja Sveučilišta u Rijeci s inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja sveučilišta.

Otvorenost sveučilišta prema društvu i svijetu preduvjet je njegova razvoja. Otvorenost i razmjena nastavnika, znanstvenika i studenata Sveučilišta u Rijeci s inozemnim ustanovama omogućavaju usporedbu i kritičku prosudbu vlastitih ciljeva i postignuća te prihvaćanje globalnih načela vrednovanja znanosti i sveučilišne nastave. Na taj način ostvaruju se uvjeti za uspješno sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje. I, u konačnici, time se ostvaruju temeljne zadaće sveučilišta u cjelini.

Slijedom toga sveučilište potiče sve oblike međunarodne suradnje, a posebice nastoji stvoriti uvjete za unapređenje međunarodne suradnje u onim područjima u kojima takve međunarodne suradnje do sada nije bilo. U nastavku možete pronaći informacije o našem članstvu u međunarodnim organizacijama i potpisane ugovore o bilateralnoj suradnji i memorandume.

accordion-block_5c8e4d3a02391

Članstvo u međunarodnim organizacijama

Bilateralna suradnja|ugovori|memorandumi

Afrika

Azija

Europa

Južna Amerika

Sjeverna Amerika

Ostale informacije

accordion-block_5c94f1089e188

Međunarodne stipendije

accordion-block_5c8e51d86784f

Korisni linkovi

Kontakt

Međunarodna suradnja

Trg braće Mažuranića 10, 51000 Rijeka

Napomena: Za sve upite o međunarodnoj (Erasmus) mobilnosti obratiti se Centru za međunarodnu mobilnost i Erasmus (poseban izbornik s lijeve strane – ‘Erasmus mobilnost’).

Nina Kolaković

nina.kolakovic@uniri.hr

051 406 598

Skip to content
Virtualna sova UNIRI