ZNANOST I ISTRAŽIVANJE / KATALOG ZNANJA

Katalog znanja

Katalog znanja sadrži pregled znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata Sveučilišta u Rijeci 2019. – 2021. Katalog znanja namijenjen je djelatnicima Sveučilišta u Rijeci, studentima i suradnicima te predstavnicima drugih institucija u znanosti i visokom obrazovanju, a služi i kao dio predstavljanja Sveučilišta u Rijeci. Pored tri skupine projekata prikazanih u ovom Katalogu znanja, Sveučilište u Rijeci provodi i dodatne programske linije financiranja s ciljem sveobuhvatnog podizanja znanstveno–istraživačke i umjetničke produktivnosti.

Izdavač: Sveučilište u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija

Uredink: prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med.

accordion-block_ec4ebfb70793e2c93fd62140b7460d08

Katalog znanstveno – istraživačke opreme UNIRI

Dokumenti

O Katalogu znanja

Prof. dr. sc. Ivan Đikić, dr. med.

Sveučilište u Rijeci veliku pažnju poklanja obrazovanju studenta te karijerama znanstvenika i profesora. Izbor najkvalitetnijih projekata uz posebne programe za mlade znanstvenike i nove tehnologije vrata su budućih uspjeha u Rijeci. Otvorenost, suradnja i odgovornost prema napretku društva temeljne su vrijednosti koje promovira vodstvo Sveučilišta u komunikaciji s javnošću.

Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a

Smatram da se snaga jednog grada mjeri u intelektualnoj snazi njegova stanovništva. Riječko Sveučilište dokaz je snage grada Rijeke, a moderan razvoj zemlje nezamisliv je bez doprinosa znanosti, bez utemeljenosti razvoja na znanosti. Tim riječkoga Sveučilišta napravio je važan iskorak sukladno europskim smjernicama u povezivanju znanosti i gospodarstva. U tvrtki JGL oduvijek smo težili jačanju i funkcionalnom umrežavanju poduzetnika i istraživača iz akademske zajednice, kreiranju interdisciplinarnih studijskih programa te prijenosu stvorenih znanja u život. Drago mi je što je i ovaj projekt dio zajedničke vizije da naša „Rijeka može“, u kojoj je vršni cilj opće poboljšanje znanosti na dobrobit gospodarstva i društva u cjelini.

Joško Eterović, slikar i skulptor

Jedan mali grad kao Rijeka pruža toliko mnogo kreativnosti u istraživanjima na raznim područjima, što čini ovaj grad dijelom Europe i svijeta. Drago mi je da sam i ja dio ovoga grada i da pridonosim na sličan način. Iskreno vjerujem da „Rijeka može“.

Nina Violić, glumica

Beskrajno sam ponosna na Sveučilište u Rijeci, koje je namjenska sredstva za znanost odlučilo uložiti isključivo u znanstvene i umjetničke projekte. Mislim da je to bitno za zajednicu na više razina, prvenstveno zato što otvara područje istraživanja, a smatram da je u današnje vrijeme ulaganje u istraživanje jedino što ima smisla. Osim toga znanstvenici i umjetnici iz Rijeke na taj će način sa svojim radovima konkurirati na europskoj sceni. Takve pametne odluke uvijek imaju rezultate, a napredak u znanosti i umjetnosti, koji će se sigurno ovim putem dogoditi, nemjerljiv je za sve nas.

Prof. dr. sc. Danica Kragic Jensfelt

Ovo je fantastična inicijativa na međunarodnoj razini. Bitno je stvoriti jaku znanstvenu bazu koja se temelji na konkurenciji. Teme projekata interesantne su i mnoge uključuju metode strojnog učenja, što je samo dokaz da stručnjaci Sveučilišta u Rijeci prate međunarodne trendove.

Jelena Jindra, novinarka

Uvijek mi je bilo zanimljivo vidjeti svoj grad kroz bistre oči novih ljudi koji se u njemu zateknu s namjerom da mu nešto i ostave. Sada, zahvaljujući Sveučilištu u Rijeci i svim ovim znanstvenim projektima, osjećam da je Rijeka u dobrim rukama. Puno je tu tih novih, bistrih pogleda znanstvenika, čiji rad čini tu znatiželjnu i uzbudljivu Rijeku. A njoj se uvijek veselim.

Skip to content