EU programi i fondovi

Sveučilište u Rijeci bilježi izvrsne rezultate u povlačenju sredstava iz Europske unije te je u samo posljednjih nekoliko godina osiguralo 40-ak milijuna eura iz europskoga proračuna. Središnja točka za pitanja o financiranju iz EU izvora na Sveučilištu u Rijeci je Centar za EU projekte. Centar svoje početke rada na pripremi i provedbi EU projekata bilježi s prvim Tempus projektima koji su se počeli provoditi od 2002. godine, da bi svoja iskustva dalje stjecali kroz pretpristupne fondove Europske unije (CARDS, IPA), okvirne programe za istraživanje i razvoj te strateške infrastrukturne projekte sufinancirane iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, Obzora 2020. i Erasmusa+. Skupljajući vrijedno iskustvo u prijavi i provedbi EU projekata, Centar prepoznaje i koristi prilike koje se pružaju u programima i fondovima Europske unije za razvoj znanosti i obrazovanja.

Djelatnice Centra primarno se bave prijavom i provedbom strateških sveučilišnih projekata financiranih iz EU programa i Strukturnih fondova EU te pružanjem informacija akademskoj zajednici o mogućnostima financiranja i novostima u programima i fondovima Europske unije.

VAŽNO! Utjecaj COVID-19 na EU projekte
Obzirom na značajan utjecaj pandemije COVID-19 na pripremu i provedbu EU projekata, za lakše snalaženje, objedinili smo do sada objavljene relevantne obavijesti izdane od strane nadležnih tijela. Svakako preporučamo pratiti novosti koje se redovito objavljuju na službenim mrežnim stranicama pojedinih EU programa i fondova.

accordion-block_5cb98bd3665a0

Korisni linkovi

accordion-block_5cd51faf44c11

Važni dokumenti

accordion-block_5c995142f18e9

Arhiva vijesti i dokumenata

Kontakt

Centar za EU projekte

Trg braće Mažuranića 10, 51000 Rijeka

Rektorat Sveučilišta u Rijeci
2. kat / prostorija 12 i 17

Centar za EU projekte

projektieu@uniri.hr

+38551406500