KATEGORIJE

15 godina Učiteljskog fakulteta

25.10.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 25. listopada 2021. svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježena je 15. obljetnica osnutka Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svečanost je, zbog epidemioloških razloga, održana u znatno skromnijem obliku i s ograničenim brojem sudionika. Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija bila je počasna gošća svečane sjednice. U prigodnom obraćanju istaknula je:

Iako je ovo tek 15. godišnjica Učiteljskog fakulteta kao samostalne ustanove, tradicija obrazovanja učitelja i odgojitelja u Rijeci seže u daleku 1960. godinu i traje već više od 60 godina. Danas je Učiteljski fakultet respektabilna institucija i jedan od najvažnijih centara za obrazovanje učitelja i odgojitelja u Hrvatskoj, a tome su doprinijeli dinamički iskoraci vaših djelatnika, suradnika, studenata… Mnogo o Učiteljskom fakultetu govori i činjenica da interes za vaše studije ne pada i da se sve kvote koje nudite popune već u ljetnome roku. To pokazuje da bismo trebali pojačati institucijske kapacitete i da ne tome moramo zajedno raditi. Također, Učiteljski fakultet prednjači u iznimno visokim ocjenama studenata kojima oni ocjenjuje svoje nastavnike. Postavljate standarde u obrazovanju i pristupu studentima koje trebaju slijediti sve ostale sastavnice. Listajući vašu novu monografiju ostala sam impresionirana količinom znanstvenih i stručnih aktivnosti na kojima radite. Također želim spomenuti i projekt ”Moje mjesto pod Suncem”, gdje je Sveučilište prepustilo prostor na Pećinama Udruzi ”CeKaDe”, projektu na kojem uz Sveučilište, surađuje i Učiteljski fakultet. Učiteljski fakultet razumije trenutak u kojem se nalazimo i prati trendove u europskim obrazovnim politikama. Budite i dalje hrabri, proaktivni i uspješni, poručila je rektorica Učiteljskom fakultetu, uz čestitke.

Dekanica Učiteljskog fakulteta zahvalila je rektorici na porukama i podršci te predstavila je novu monografiju pod nazivom ”15 godina Učiteljskog fakulteta: Snaga je u zajedništvu”, izdanje na 160 stranica, koje je, vodeći se politikom ”digitalno i zeleno”, ovoga puta izdano samo u elektroničkom obliku. Najavila je i četverodnevni program obilježavanja Dana Fakulteta, a svečana sjednica nastavila se, sukladno programu.

PROGRAM

Skip to content