KATEGORIJE

Dodijeljene Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

20.01.2022. / vijesti / o sveučilištu

Jučer, 19. siječnja 2022. na Građevinskom je fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana svečana dodjela Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2019. i 2020. godinu. Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima i umjetnicima koji su svojim iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

Nagrade su uručili predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof. dr. sc. Damir Zec i ravnateljica zaklade izv. prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić.

Za kalendarsku godinu 2019. u kategoriji mladih znanstvenika nagrađena je dr. sc. Željka Peršurić, a u kategoriji mladih umjetnika Radovan Kunić, mag. art. Nagradu u kategoriji znanstvenika primili su izv. prof. dr. sc. Jasmina Dlačić, prof. dr. sc. Stjepan Špalj i doc. dr. sc. Leo Škec. U kategoriji umjetnika nagrađena je izv. prof. art. Nadija Mustapić, a nagrada za životno djelo uručena je izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

U kalendarskoj godini 2020. među mladim znanstvenicima nagrađeni su dr. sc. Antonija Petrlić, dr. sc. Paola Kučan Brlić i dr. sc. Luka Grbčić. U kategoriji znanstvenika izv. prof. dr. sc. Marko Medved i izv. prof. dr. sc. Sandra Peternel. Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof. emerit. Zdravku Lencu.

Ravnateljica Ćulum Ilić naglasila je da je odgovornost znanstvene zajednice približiti znanost kreatorima politika, gospodarstvu i sugrađanima. Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija kazala je kako nagrada Zaklade ima i funkciju prepoznavanju znanstvene izvrsnosti, ali i utjecaja u zajednici. Zamjenik gradonačelnika Rijeke prof. dr. sc. Goran Palčevski dodao je kako su nagrađeni trud i inovativnost, a nagrade smatra poticajem daljnjem znanstvenom radu. Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić uputila je iskrene čestitke nagrađenima te istaknula važnost znanosti u našem društvu, posebno među mladima. U ime dobitnika nazočnima se obratila dobitnica Nagrade za životno djelo izv. prof. art. Ingeborg Fülepp.

Dodijeljena je i Nagrada za transfer znanja i to Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci za kreiranje i izvođenje programa izobrazbe cjeloživotnog obrazovanja za pomorce kompanija CMA CGM te Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci za potporu tehničkom razvoju inovativnog panelnog konstrukcijskog sustava zgrade. Posebnim priznanjem istaknuta je i prijava Mjerenje i analiza vibracija energetskih transformatora tvrtke Končar D&ST d. d. s ciljem smanjivanja buke, voditelja prof. dr. sc. Saše Zelenike.

Više o Nagradama Zaklade možete saznati OVDJE.

Skip to content