KATEGORIJE

Dvogodišnje stipendije za studente iz Jadransko-jonske regije

10.06.2022. / vijesti / studenti

Università Politecnica delle Marche (UNIVPM) nudi 10 (deset) dvogodišnjih stipendija (akademske godine 2022./2023. i 2023./2024.), koje financira talijansko Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje, studentima koji dolaze iz zemalja obuhvaćenih strategijom EUSAIR (Europska strategija za Jadransko-jonsku regiju).

Svi zainteresirani moći će se prijaviti za navedene stipendije nakon što upišu jedan od sljedećih kolegija na Università Politecnica delle Marche: Biomedicinsko inženjerstvo, Inženjerstvo okoliša, Inovacije i menadžment hrane i pića, Međunarodna ekonomija i trgovina, Zeleno industrijsko inženjerstvo. Kolegiji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku.

Za stipendiju se mogu prijaviti svi studenti iz Jadransko-jonske regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija). Stipendija iznosi 6.000,00 € za svaku akademsku godinu (maksimalno dvije akademske godine).

Stipendisti će imati pravo na oslobađanje od školarine (osim regionalnog poreza koji iznosi 140,00 € i državne pristojbe od 16,00 €).
Rok za prijave je 8. srpnja 2022. godine.

Više informacija nalazi se u službenom pozivu.
POVEZNICA ZA PRIJAVU

Skip to content