KATEGORIJE

EIT radionica “Exploring collaboration opportunities in Industry 4.0 in EIT RIS”

11.11.2021. / vijesti / eu projekti

KIC Manufacturing Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) održat će dana 25. i 26. studenog 2021. godine radionicu “Exploring collaboration opportunities in Industry 4.0 in EIT RIS“.

Cilj radionice je istražiti mogućnosti suradnje EIT-a, KIC-eva, nacionalnih i regionalnih tijela, industrije i dionika u svrhu provedbe Strategije pametne specijalizacije (S3) u EIT RIS zemljama među kojima je i Hrvatska.

Prijave za sudjelovanje su otvorene, a program događaja dostupan je na poveznici.

Za više informacija posjetite hrvatski portal programa Obzor Europa.

Ukratko o KIC-ovima, Zajednicama znanja i inovacija

Zajednice znanja i inovacija (Knowlege and Innovation Comunity – KIC) velika su europska partnerstva koja povezuju organizacije u području obrazovanja i istraživanja s poslovnim organizacijama. EIT dodjeljuje bespovratna sredstva zajednicama, prati njihove aktivnosti, podupire njihovu suradnju te širi rezultate i primjere dobre prakse.

Osnovano je ukupno osam zajednica znanja i inovacija:

Uskoro će se osnovati novi KIC, Zajednica za kulturu i kreativnost (KIC Culture & Creativity) te je otvoren Poziv za dostavu projektnih prijedloga a tijekom studenoga i prosinca održat će se niz webinara. Više informacija može se naći na poveznici.

Više informacija o EIT-u nalazi se na mrežnim stranicama.

Skip to content