KATEGORIJE

Erasmus Welcome Day za dolazne studente

05.10.2020. / vijesti / međ. suradnja

Ured za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci 5. listopada 2020. organizirao je online informativni dan (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji su dvanaestu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na naše Sveučilište. Unatoč trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID-19. Sveučilište u Rijeci će u zimskom semestru 2020./2021. ugostiti čak 100 Erasmus studenta na 13 sastavnica.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolazi šest studenata, dva iz Irske s Limerick Institute of Technology, tri studenta iz Latvije s “RISEBA” University of Applied Sciences, te jedan student iz Poljske s University of Opole.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će četrnaest studenata: jedan student iz Italije, s Alma Mater Studiorum – University of Bologna, jedan student iz Slovačke s University of Presov,  jedan student iz Austrije s University of Graz, dva studenta iz Latvije, s University of Latvia, pet studenata iz Poljske s University of Wroclaw, Adam Mickiewicz University in Poznan i s University of Opole, tri studenta dolaze iz Portugala s Instituto Superior Miguel Torga (ISMT) Coimbra i University of Minho, te jedan student iz Indije s Delhi University.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i dva studenta: jedan student iz Njemačke s Jade University of Applied Sciences, četiri studenta iz Španjolske s University of the Basque Country, University of Zaragoza i University of Valencia, pet studenata dolazi iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica, University of Economics in Bratislava i Technical University of Košice, dva studenta iz Francuske s Institut Superieur Gestion (ISG) Paris, jedan student iz Poljske s Warsaw University of Life Sciences, tri studenta iz Rumunjske s The Bucharest University of Economic Studies i University of Craiova, jedan student dolazi iz Slovenije s University of Maribor, jedan iz Češke s Charles University, jedan student iz Grčke s University of Piraeus, jedan student iz Gruzije s Georgian Institute of Public Affairs, te dva studenta dolaze iz Rusije s Ural Federal University.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u 2020./2021. studirat će dvadeset i jedan student: jedan iz Austrije s IMC University of Applied Sciences Krems, pet iz Španjolske s Universidad Rey Juan Carlos, Universitat Rovira i Virgili, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria i Universitat de Girona, dva studenta dolaze iz Latvije s Turiba University i Latvia University of Life Sciences and Technologies, tri studenta iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica i University of Economics in Bratislava, dva studenta iz Litve s University of Applied Sciences in Vilnius, jedan student iz Nizozemske s Breda University of Applied Sciences, iz Poljske dolaze dva studenta s University of Gdansk i University of Opole, dva studenta dolaze iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies i University Al.I.Cuza of Iasi, dva studenta iz Portugala s University of Aveiro, te jedan student iz Češke s Masaryk University.

Na Medicinski fakultet dolaze dvije studentice iz Slovenije s University of Maribor.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolaze tri studenta, dva iz Portugala s Instituto Politécnico de Castelo Branco i jedan iz Češke s University of Ostrava.

Na Odjel za biotehnologiju dolazi jedna studentica s Universitat Autònoma de Barcelona.

Na Odjel za informatiku dolazi jedan student iz Njemačke s TU Dresden.

Na Građevinski fakultet dolazi sedam studenata, jedan iz Češke s Brno University of  Technology, pet iz Francuske s Conservatoire National des Arts et Metiers Paris, te jedan student iz Mađarske s National University of Public Service, Budapest.

Na Učiteljski fakultet dolazi jedna studentica iz Srbije s University of Novi Sad.

Pomorski fakultet ugostit će sedam studenata: tri studenta iz Španjolske s University of the Basque Country, jednog iz Grčke s University of Piraeus, dva studenta iz Poljske s Gdynia Maritime University, te jednog studenta iz Njemačke s Jade University of Applied Sciences.

Na Pravni fakultet će doći sedam studenata, tri iz Poljske s University of Białystok i Kazimierz Wielki University, dva iz Češke s Charles University, jedan student iz Francuske s Université Catholique de Lille, te jedan student iz Grčke s University of Piraeus.

Na Tehnički fakultet dolazi sedam studenata; pet iz Austrije s FH Kufstein University of Applied Science, te po jedan student iz Italije s University of Bologna i jedan iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Španjolske  te podjednako iz  Njemačke i Slovačke. 

Za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Sveučilište je do danas primilo nominacije za 85 dolaznih Erasmus studenata. Rok za ljetni semestar je 10. studenog 2020. tako da se očekuje još veliki broj prijava.

Osim Erasmus studenata iz Europske unije te programskih i partnerskih zemalja, informativnom danu su prisustvovali i studenti koji dolaze na stručne prakse u okviru Erasmusa.

Studentima su se obratile rektorica prof. Snježana Prijić-Samaržija i Maša Šašinka, voditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Ureda za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi sveučilišne udruge Erasmus Student Networka Rijeka studentima su prezentirali aktivnosti ESN-a Rijeka, a djelatnice Riječke kroatističke škole studentima su predstavile mogućnosti upisa na tečajeve hrvatskoga jezika.

Skip to content