KATEGORIJE

I ove godine Noć istraživača zadnjeg petka u rujnu

05.06.2024. / vijesti / znanstvenici

Sveučilište u Rijeci i Zaklada Sveučilišta u Rijeci partneri su u novom projektu Reconnecting Science with the Blue Society (Blue-connect 2.0), koji je odobren za financiranje u sljedećem dvogodišnjem razdoblju! Sudjelovanje u projektu donosi Rijeci ponovo Noć istraživača, ali i brojne druge aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2024. i 2025. godine s ciljem promocije i popularizacije znanosti u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji.

Projekt je financiran iz programa Obzor Europa, a njegov glavni cilj je na zabavan i jednostavan način približiti znanstvene rezultate, činjenice i metode javnosti, od onih najmlađih do umirovljenika.

Projekt koordinira Sveučilište u Splitu, a uz Sveučilište u Rijeci i Zakladu Sveučilišta u Rijeci, projektni partneri su i: Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru i Sveučilište Juraja Dobrile u Puli.

Projekt je započeo 1. lipnja 2024., a već je moguće razgledati popularno-znanstvenu izložbu Znanost inspirirana prirodom, koja je postavljena na vanjskim izložbenim panelima na sveučilišnom Kampusu te kojom najavljujemo ovogodišnju Noć istraživača. Noć istraživača održava se zadnjeg petaka u rujnu, odnosno 27. rujna 2024. godine i 26. rujna 2025. godine.

Aktivnosti Sveučilišta u Rijeci koordinira Centar za popularizaciju i promociju znanosti, a za više informacija o projektu te nadolazećim događanjima pozivamo Vas da pratite mrežne stranice (socri.uniri.hr) i društvene mreže Centra i Zaklade.

Pogledajte kako je na Noći istraživača bilo prošle godine:

Projekt Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101162569.

Skip to content