KATEGORIJE

Konzorcijski sastanak SPACE tima na Sveučilištu u Rijeci

11.09.2024. / vijesti / sveučilište i društvo

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je konzorcijski sastanak tima projekta SPACE (Supporting Professionals and Academics for Community Engagement in Higher Education). Na sastanku su sudjelovali predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), Sveučilišta u Corku, Sveučilišta u Gironi, Vrije Universiteit Brussel, te lokalnih organizacija Fundacio Girona Regio del Coneixment i The Wheel (online), uz domaćine sa Sveučilišta u Rijeci.

Glavni cilj sastanka bio je rad na razvijanju zajedničkog programa za redizajn studijskih kurikuluma s naglaskom na integraciju društvenog angažmana. Tijekom dvodnevnog sastanka održan je i specijalizirani trening za moderatore i voditelje programa, s ciljem da se po završetku projekta na svakom partnerskom sveučilištu implementira kurikulum u kojem će društveni angažman postati ključni dio obrazovnog procesa.

Projekt SPACE traje tri godine, a njegov je cilj izgradnja kapaciteta akademske zajednice, profesionalnog osoblja i partnera u zajednici kako bi se osnažio društveni angažman institucija visokog obrazovanja u Europi. Sveučilište u Rijeci vodi radni paket usmjeren na izgradnju multisektorske suradnje s lokalnim zajednicama, pri čemu ključnu ulogu imajuneprofitne organizacije iz svih država partnera.

Sveučilište u Rijeci ponosno je na svoj doprinos ovom važnom europskom projektu koji doprinosi jačanju veza između visokog obrazovanja i društvene zajednice. Naša vizija je razviti studijske programe koji aktivno uključuju studente i akademsko osoblje u društveno korisne aktivnosti, stvarajući pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu i šire.

Skip to content