KATEGORIJE

Održana 60. sjednica Senata

23.11.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na 60. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci potvrđena je Odluka Odjelskog vijeća Odjela za biotehnologiju o izboru prof. dr. sc. Mirande Mladinić Pejatović za pročelnicu Odjela. Mandat prof. dr. sc. Mladinić Pejatović započinje 26. veljače 2022. i traje tri godine.

Trajni izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Predragu Dominisu Presteru s Odjela za fiziku, dr. sc. Tei Baldigara i dr. sc. Danieli Gračan s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te dr. sc. Borisu Sviličiću s Pomorskog fakulteta u Rijeci. Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Gordani Žauhar (Medicinski fakultet u Rijeci/Odjel za fiziku), dr. sc. Marku Periću s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dr. sc. Sanji Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Adriani Bjelanović s Građevinskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Đaniju Mohoviću i dr. sc. Igoru Rudanu s Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Na sjednici Senata imenovan je Savjetodavni odbor Doktorske škole Sveučilišta u Rijeci, čija je zadaća koordinacija i praćenje rada te provedba aktivnosti Doktorske škole. Uz prorektora zaduženog za znanost i umjetnost i prorektora zaduženog za studije, članove odbora čine prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, Sveučilište u Zagrebu, prof. dr. sc. Bojan Čukić, North Carolina University, SAD, prof. dr. sc. Jasna Križ, Laval University, Kanada, prof. dr. sc. Ivan Đikić, Goethe University, Njemačka, prof. dr. sc. Aleksandra Kanjuo Mrčela, Univerza v Ljubljani, Slovenija, doc. dr. sc. Ivan Lupić, Stanford University, SAD, izv. prof. dr. sc. Kristian Novak, Sveučilište u Zagrebu, prof. dr. sc. Mirta Galešić, Santa Fe Institute, SAD, izv. prof. dr. sc. Nikša Sviličić, Sveučilište Sjever, Koprivnica.

Senat Sveučilišta u Rijeci prihvatio je Izvješće o opravdanosti provođenja promjene naziva znanstveno-nastavne sastavnice kao podružnice Sveučilišta u Rijeci iz Sveučilište u Rijeci – Odjel za fiziku u Sveučilište u Rijeci, Fakultet za fiziku.

U nastavku sjednice donesena je Odluka o uvjetima za upise u I. godinu na preddiplomske i integrirane sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2022./2023. akademsku godinu.

Skip to content