KATEGORIJE

Održana 96. sjednica Senata

25.06.2024. / vijesti / o sveučilištu

Članice i članovi Senata Sveučilišta u Rijeci primili su na znanje i čestitali na izboru redovitih profesora i redovitih profesorica prof. dr. sc. Patrizii Poščić i prof. dr. sc. Sanji Čandrlić s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija,  prof. dr. sc. Daliboru Brozniću s Medicinskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Budislavu Vukasu s Pravnog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Jonatanu Lergi s Tehničkog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Petri Pejić-Papak s Učiteljskog fakulteta u Rijeci, prof. art. Letriciji Linardić i prof. art. Damiru Stojniću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Senat je prihvatio pokretanje inicijative za pristupanje Globalnoj mreži Age Friendly sveučilišta (Age-friendly University Global Network, AFU) udruženja visokih učilišta čiji je cilj promicanje i podržavanje inkluzivnog pristupa zdravom i aktivnom starenju ostvarivanjem obrazovnih mogućnosti tijekom cijelog života. S ciljem identificiranja razine ostvarivanja načela Age-Friendly sveučilišta (AFU) i provedbe prijavnog procesa za pristupanje Globalnoj mreži Age- Friendly sveučilišta, imenovana je Radna skupina sa zadaćom uključivanja, identificiranja, vrednovanja i dokumentiranja postojećih i potencijalnih programa, aktivnosti i partnerstava na Sveučilištu sukladnih načelima AFU, te priprema i prijava prijavne dokumentacije.

U nastavku sjednice, članovi Senata su prihvatili Smjernice za razvoj integriranog sustava kvalitete Sveučilišta u Rijeci 2024. – 2027. Po usvajanju nacionalne i Sveučilišne regulative iz područja osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju te izbora svih sveučilišnih tijela i završetka ciklusa unutarnje prosudbe sustava osiguravanja kvalitete na Sveučilištu, Savjet za kvalitetu predlaže usvajanje Smjernica kojima bi se definirao daljnji smjer razvoja integriranog sustava osiguravanja kvalitete na Sveučilištu u Rijeci.

Na sjednici Senata donesena je Odluka o potvrdi novog studijskog programa sveučilišnog prijediplomskog studija Mehatronika i robotika Tehničkog fakulteta u Rijeci, te Odluka o uvjetima upisa i broju mjesta za upis u I. godinu u 2024./2025. akademskoj godini (30 upisnih mjesta za studente RH/EU u redovitom statusu, 3 upisna mjesta za studente strance u redovitom statusu, 10 upisnih mjesta za studente RH/EU u izvanrednom statusu te 3 upisna mjesta za studente strance u izvanrednom statusu)

Skip to content