KATEGORIJE

Održana 98. sjednica Senata

25.09.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj 24. rujna 2024. donesena je Odluka o osnivanju Fakulteta za logopediju Sveučilišta u Rijeci. Fakultet se osniva kao javno visoko učilište u sastavu Sveučilišta bez pravne osobnosti. Senat je 2019. godine donio prijedlog za osnivanje Sveučilišnog prijediplomskog studija Logopedija, a u 2021. godini usvojen je i prijedlog za pokretanje Sveučilišnog diplomskog studija Logopedija.

Osnivanjem Fakulteta za logopediju, kao nove sastavnice Sveučilišta u Rijeci, stvara se odgovarajući institucijski okvir za postizanje i održavanje visoke kvalitete obrazovnog i znanstvenoistraživačkog rada, a zahvaljujući institucijskoj povezanosti s Logopedskim centrom bit će omogućen daljnji razvoj suradnje sa zajednicom te unaprjeđenje kvalitete života u zajednici. Takvo visoko učilište predstavlja središnje mjesto pružanja podrške razvoju cijelog spektra nedostajućih zanimanja u zajednici, s jakom znanstvenoistraživačkom bazom. Osnivanjem Fakulteta za logopediju Sveučilišta u Rijeci bit će postignut značajni doprinos izgradnji snažne akademske zajednice u području logopedije, čime će biti zadovoljene potrebe društva i pridonijet će se razvoju logopedske djelatnosti u Republici Hrvatskoj. Vršiteljem dužnosti dekana imenovan je izv. prof. dr. sc. Zdravko Kolundžić.

U nastavku sjednice Senat je donio Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom ”Inženjerstvo okoliša”. Nositelj programa je Tehnički fakultet u Rijeci, a izvoditelji programa su Tehnički fakultet u Rijeci, Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova te Građevinski fakultet u Rijeci. Uvjet upisa na program je prethodno završen sveučilišni prijediplomski ili stručni prijediplomski studijski program iz područja tehničkih znanosti, biotehničkih znanosti ili biomedicine i zdravstva. Završetkom programa polaznici stječu 20 ECTS bodova, a program traje 2 godine.

Članovi su Senata primili na znanje i čestitali na izboru redovitih profesora i redovitih profesorica: prof. dr. sc. Hani Mahmutefendić Lučin, prof. dr. sc. Mladenki Malenici i prof. dr. sc. Sandri Peternel i prof. dr. sc. Vanji Tešić s Medicinskog fakulteta u Rijeci,  prof. art. Lari Badurini i prof. art. Tomislavnu Brajnoviću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Skip to content