KATEGORIJE

Održana 99. sjednica Senata

15.10.2024. / vijesti / o sveučilištu

Senat Sveučilišta u Rijeci pokreće postupak izbora rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2025. – 2029. Za rektora može biti izabran nastavnik Sveučilišta ili sastavnice Sveučilišta izabran na radno mjesto redovitog profesora ili redovitog profesora u trajnom izboru. Natječaj za izbor rektora započinje 21. listopada 2024. godine i traje do 10. prosinca 2024. godine. Natječaj za izbor rektora dostavlja se svim sastavnicama Sveučilišta i objavljuje na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta. Natječaj za izbor rektora mora biti otvoren najmanje 30 dana.

U nastavku sjednice novom je predstojnicom Centra za istraživanje uma i ponašanja Sveučilišta u Rijeci imenovana doc. dr. sc. Valnea Žauhar. Vizija je Centra unaprijediti istraživanje i obrazovanje okupljajući znanstvenike iz različitih područja znanosti koji proučavaju ponašanje i mentalne procese.

Senat je donio Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom „Edukativna radionica – Stop animacija“. Nositelj i izvoditelj programa je Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Senat je donio Odluku i o usvajanju triju programa cjeloživotnog obrazovanja (strateških mikrokvalifikacija) čiji je nositelj i voditelj Fakultet za matematiku: „Statistika“, „Optimizacija“ i „Matematika“. Radi se o programima cjeloživotnog obrazovanja čijim se završetkom stječe 30 ECTS bodova.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovite profesorice Gabriele Ambrožić s Fakulteta za fiziku.

Skip to content