KATEGORIJE

Otvoren poziv MSCA Staff Exchanges 2024.

20.09.2024. / vijesti / CPP

Poziv Staff Exchanges u sklopu Djelovanja Marie Sklodowska-Curie otvoren je 19. rujna 2024. godine, dok je rok za prijavu 5. veljače 2025. godine. Ukupan budžet poziva je 99.5 milijuna eura te će se financirati oko 90 projekata.

MSCA Staff Exchanges ili MSCA Razmjena osoblja odnosi se na konzorcijske projekte koji se provode putem kratkoročne međunarodne, međusektorske i interdisciplinarne razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija. Cilj ovog poziva je prijenos znanja i vještina te unapređenje istraživačkih i inovacijskih kapaciteta organizacija. Natječaj je otvoren za razmjenu osoblja iz akademskog i neakademskog sektora. Mobilnost se unutar ovog poziva ostvaruje putem upućivanja (engl. secondments) koja mogu trajati najmanje mjesec dana, a najviše 12 mjeseci.

Konzorcij se mora sastojati od najmanje tri partnera iz tri različite države od koji najmanje dvije moraju biti države članice EU ili Pridružene zemlje programu Obzor Europa. Ako su partneri iz istog sektora najmanje jedna organizacija mora biti iz Trećih zemalja.

Više informacija o pozivu pronađite na Funding & Tenders Portalu i službenoj stranici Djelovanja Marie Sklodowska-Curie.

Skip to content