KATEGORIJE

Otvorena javna savjetovanja o strateškim dokumentima korištenja ESIF

20.05.2022. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je, putem portala e-savjetovanja, pokrenulo dva savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. te o nacrtu prijedloga Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. godine.

Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. postavlja ciljeve i prioritete za učinkovito korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda za razdoblje 2021.-2027. Glavni cilj planiranih ciljeva je ojačati gospodarstvo, poduprijeti digitalnu i zelenu tranziciju, digitalizirati javnu upravu, poboljšati povezanost i mobilnost u cijeloj RH i ojačati kvalitetu života stanovništva.

Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027. uključuje korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za pravednu tranziciju, u svrhu rješavanja specifičnih problema i izazova na lokalnoj i regionalnoj razini. Uspostavom Integriranog teritorijalnog programa temeljem naučenih lekcija vezanih uz teritorijalni razvoj u novom programskom razdoblju proširuje se mogućnost financiranja lokalnih i regionalnih inicijativa, a sukladno identificiranim potrebama.

Oba e-savjetovanja otvorena su do 1. lipnja 2022. godine. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje, posebice u dijelovima dokumenata koji se tiču mogućnosti budućih ulaganja u područje znanosti i obrazovanja.

Skip to content