KATEGORIJE

Otvorene prijave za CodeFest 2024.

17.07.2024. / vijesti / inovacije

Europski patentni ured (European Patent Office – EPO) otvorio je prijave za natjecanje u kodiranju “CodeFest 2024” na temu generativne umjetne inteligencije.

CodeFest je višetjedno natjecanje u kodiranju koje nudi jedinstvenu priliku primjene vještina u rješavanju realnih izazova u području patentnih podataka. Kroz sudjelovanje u natjecanju, sudionici će steći dragocjeno iskustvo u radu s AI alatima, proširiti svoje znanje o patentnom sustavu i imati priliku osvojiti atraktivne novčane nagrade.

Ovogodišnje izdanje EPO CodeFesta istražuje  transformativni potencijal generativne umjetne inteligencije u izvlačenju novih uvida iz podataka o patentima.

EPO poziva zainteresirane programere iz članica EPO-a, starije od 18 godina, da dostave svoje prijedloge rješenja na zadani izazov do 8. kolovoza 2024. Prijedloge mogu podnijeti pojedinci ili tim od najviše pet ljudi.

Pobjednici CodeFesta 2024. moći će osvojiti nagrade u vrijednosti 20.000, 10.000 ili 5.000 eura.

Natjecanje traje do 8. kolovoza, a više informacija o zadanom izazovu i načinu prijave dostupno je mrežnim stranicama Europskog patentnog ureda.

Skip to content