KATEGORIJE

Otvoreni pozivi na prijavu programa za I3 instrument 2024 program 1 i 2a

26.08.2024. / vijesti / inovacije

Europska komisija je objavila dva nova poziva za podnošenje prijedloga u okviru instrument I3 s ukupnim proračunom od 67 milijuna eura. Ovi su pozivi su otvoreni za konzorcije prijavitelja iz privatnih organizacija (mala i srednja poduzeća, novoosnovana poduzeća), javnih institucija i akademske zajednice (sveučilišta, istraživačke organizacije).

Interregional Innovation Investments Instrument (I3) dio je Europskog fonda za regionalni razvoj (European Regional and Development Fund – ERDF) i ima za cilj podržati međuregionalne inovacijske projekte tijekom njihove faze komercijalizacije i rasta. I3 instrument pruža financijsku i savjetodavnu podršku projektima koji se spremaju za ulaganje kako bi im pomogao u prevladavanju ključnih prepreka.

Europska komisija objavila je poziv za dva ključna područja:

  • Program1: Ulaganja u međuregionalne inovacijske projekte
  • Program 2a: Razvoj vrijednosnih lanaca u manje razvijenim regijama

Program 1 cilja na konzorcije inovacijskih dionika iz regija (različitih razina razvoja i inovacijskog učinka) sa zajedničkim ili komplementarnim područjima pametne specijalizacije, koji su spremni ulagati u međuregionalne inovacijske projekte.

Program 2a usmjeren je na potporu međuregionalnim ulaganjima u inovacije s ciljem razvoja lanaca vrijednosti u manje razvijenim regijama i jačanja integracije dionika inovacija u lance vrijednosti EU-a.

Procijenjeni ukupni raspoloživi proračun za pozive u 2024. godini iznosi 31 milijun eura za Program 1 i 36 milijuna eura za Program 2a.

Rok za podnošenje prijava za oba programa je 5. prosinca 2024. godine.

Snimku informativne sesije možete pogledati ovdje.

Skip to content