KATEGORIJE

Panel-rasprava o ugroženosti reproduktivnih prava žena

27.06.2022. / vijesti / diversity

Sveučilište u Rijeci i Centar za studije mira i konflikata pozivaju vas na panel-raspravu Threats to reproductive rights in EU and Croatia – social and political divisions koja će biti održana u petak 1. srpnja 2022. godine u 11 sati putem Zoom platforme.

O djelovanju političkih i društvenih organizacija usmjerenih ka ograničavanju i ukidanju reproduktivnih prava koja predstavljaju normu u gotovo svim zemljama EU-a razgovarat će doc. dr. sc. Nebojša Zelić i doc. dr. sc. Zoran Grozdanov iz sveučilišnog Centra za studije mira i konflikata s gostima-panelistima:

  • Gionathanom Lo Mascolom, neovisnim istraživačem i savjetnikom međuvladinih tijela i religijskih organizacija o religijskom ekstremizmu i radikalno-desnim politikama,
  • Antonijom Petričušić, izvanrednom profesoricom na katedri za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu, članicom Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice te Akademskog vijeća Europskog regionalnog poslijediplomskog studija demokracije i ljudskih prava i
  • Matejom Medlobi, magistrom socijalne politike zaposlene na poziciji akreditirane parlamentarne asistentice u uredu zastupnika Freda Matića u Bruxellesu, koja je koordinirala procese izrade Rezolucije o stanju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU koju je usvojio Europski parlament u lipnju 2021. godine.

Panel-rasprava provodi se kao jedna od aktivnosti projekta Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanjima – SPEAR, a radni jezik je engleski.

Više informacija o panelu pronađite u PROGRAMU, a raspravi na dan održavanja možete pristupiti putem poveznice.

Skip to content