KATEGORIJE

Postignuti rezultati na Times Higher Education ljestvici

17.09.2021. / vijesti / o sveučilištu

Times Higher Education je 16. rujna objavio i neke od World University Rankings ljestvica po području za 2022. godinu. Sveučilište u Rijeci prvi put se pojavljuje i na tim THE ljestvicama, i to na ljestvici za Clinic and Health s pozicijom 601+. 

Na vrhu THE WUR by Subject – Clinical and Health ljestvice nalaze se University of Oxford (UK), Harward University (US), Imperial College London (UK) te University of Cambridge (UK).  Iz Hrvatske na ljestvici su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, oba u skupini 501-600. Sveučilišta YUFE saveza na toj ljestivici imaju sljedeće pozicije: Maastricht University 64, University of Antwerp 176-200, University of Cyprus 201-250, University of Essex i University of Rome II – Tor Vergata 401-500, Nicolaus Copernicus University in Torun 601+, dok se University of Bremen, Carlos III – Unviersity of Madrid  i University of Eastern Finland ne pojavljuju na Clinic and Health ljestvici.

THE WUR ljestvica za 2022. godinu temelji se na rezultatima sveučilišta u 2020. godini, godini pandemije, pa su pozicija na samom vrhu ljestvice ili uspon na ljestvici odraz značajnog doprinosa tih sveučilišta u borbi protiv COVID-19 pandemije. 

Ponosni smo i na ovaj naš prvi rezultat, a ovim putem čestitamo svim našim znanstvenicima iz biomedicinskih znanosti, a posebno Medicinskom fakultetu, Fakultetu dentalne medicine i Fakultetu zdravstvenih studija. 

Skip to content