KATEGORIJE

Prof. Mišćenić s Pravnog fakulteta Nagrada ”Ivan Filipović”

29.12.2020. / vijesti / djelatnici

Izv. prof. dr. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ovogodišnja je dobitnica Nagrade ”Ivan Filipović”, koju dodjeljuje Hrvatski sabor za značajna ostvarenja odgojno-obrazovnim djelatnicima u predškolskoj, školskoj i visokoškolskoj djelatnosti. Ta je nagrada ujedno i najviše priznanje u odgoju i obrazovanju Republike Hrvatske, a ove su godine ukupno dodijeljene dvije nagrade za životno djelo i trinaest godišnjih nagrada za 2019. godinu.

Profesorica Mišćenić dobitnica je i godišnje Državne nagrade za znanost i znanstvene novake u području društvenih znanosti za 2010. godinu, a Nagrada ”Ivan Filipović” pripala joj je za područje znanstvenoga i stručnoga rada. Dobitnica i Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a djelatnica je Katedre za međunarodno i europsko privatno pravo. Drži predavanja na kolegijima Europsko privatno pravo, Europsko pravo, Institucije EU-a, Pravo zaštite potrošača, Međunarodno privatno pravo, WTO pravo, Antidiskriminacijsko pravo, Međunarodno trgovačko pravo, Bankovno i burzovno pravo, EU platne usluge, Pravno pisanje, Posredničko pravo, Višejezičnost u EU-u, Prava pacijenata, Klinika za europsko pravo.

Uz prof. Mišćenić, Nagradu je dobila jošp jedna Riječanka – psihologinja iz Osnovne škole Podmurvice Nada Kegalj, prof.

Nagrada ”Ivan Filipović” dodjeljuje se od 1964. godine, a hrvatsko školstvo i društvo i na taj način pokazuju sustavnu brigu o onima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva. Zakonom o Nagradi ”Ivan Filipović” propisano je da se svake godine mogu dodijeliti dvije nagrade za životno djelo i do 15 godišnjih nagrada, a godišnja nagrada dodjeljuje se za najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina, osobito posljednje, istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima i skupini znanstvenika i stručnjaka ili prosvjetnih djelatnika ako je ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada.

Skip to content