KATEGORIJE

Rektor Tomić posjetio Sveučilište u Rijeci

29.06.2021. / vijesti / međ. suradnja

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić posjetio je danas, 29. lipnja 2021. Sveučilište u Rijeci. Rektora Tomića ugostila je na Rektoratu rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sa suradnicima – svojim prorektorskim timom. Sastanak s rektorom Tomićem bio je prilika za razmjenu iskustava obaju sveučilišta te se razgovaralo o trendovima i izazovima u viskom obrazovanju.

U Sveučilištu u Rijeci imamo i imat ćemo sigurnog strateškog partnera, a našu suradnju možemo samo unaprjeđivati, kazao je rektor Tomić.

Sveučilište u Mostaru dio je hrvatske akademske zajednice, napravilo je i čini i dalje značajne iskorake u znanosti i nastavnom procesu, kao i na polju međunarodnih odnosa. Rektor Tomić eminentan je stručnjak u području komunikacija, danas iznimno važnom području pa nam je razmjena iskustva iznimno korisna, istaknula je rektorica Prijić Samaržija.

Sveučilište u Rijeci ”posuđuje” svoj kadar Sveučilištu u Mostaru pa tkao 30-ak predavača iz Rijeke predaje u Mostaru i to na Filozofskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, Građevinskom fakultetu, Fakultetu prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Pravnom fakultetu.

Profesor Tomić upisao se i u knjigu počasnih gostiju Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content