KATEGORIJE

S3D KRATKO PREDAVANJE: O glumi bez glume

24.03.2023. / vijesti / treća dob

doc. art. Valentina Lončarić, s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, održat će u srijedu, 29. ožujka 2023. s početkom u 17 sati u učionici 138, na Filozofskom Fakultetu, kratko besplatno predavanje povodom Svjetskog dana kazališta: “O glumi bez glume“.

Vrijeme: srijeda, 29.3.2023. u 17h,

Mjesto: učionica 138, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Sveučilišna avenija 4, Rijeka)

Predavačica: doc. art. Valentina Lončarić, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

Kontakt: vloncaric@apuri.uniri.hr

Sažetak:

Predavanje će obuhvatiti korijene i povijest glume i kazališta, od rituala i antičke grčke do suvremenog kazališta i izvedbe. Također će biti i riječi o tehnikama i pristupima u glumi, razlici između kazališne glume i filmske glume. Bit će i riječi o tome zašto nam je gluma važna i kako gluma obogaćuje našu svakodnevnicu, razvija mnoge psihofizilčke vještine i emotivnu inteligenciju, bez obzira bavili se njome profesionalno ili iz hobija.

O predavačici:

Valentina Lončarić nakon završenog studija filozofije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala je na Studiju Gluma, mediji i kultura na Sveučilištu u Rijeci. Docentica je na Odsjeku za Glumu i medije pri Akademijii primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Glumica je i jedna je od osnivačica Umjetničke organizacije Clou iz Rijeke, gdje glumi u predstavama za djecu i odrasle. Također glumi i u filmovima, a u slobodno vrijeme snima i svoje kratke filmove.

Skip to content