KATEGORIJE

Sastanak SPEAR konzorcija

13.12.2022. / vijesti / diversity

Od 5. do 7. prosinca 2022. godine u Kaunasu i Vilniusu, Litva održan je sedmi PLSM (engl. Project Learning and Support Meeting), konzorcijski sastanak SPEAR projekta. Sastanak je okupio predstavnice partnerskih institucija iz Danske, Litve, Bugarske, Njemačke, Mađarske, Portugala, Švedske te Hrvatske.

Susret je bio prilika za osvješćivanje sličnosti i razlika kultura i okruženja u kojima djeluju partnerske institucije te identificiranja mogućih aktivnosti za jačanje učinka djelovanja te, kao i uvijek, za razmjenu iskustava i dobrih praksi partnerskih institucija u području unaprjeđenja rodne ravnopravnosti.

Dio programa bio je posvećen prijedlozima politika koje konzorcij razvija za razne dionike, a dio pripremi završne konferencije projekta SPEAR koja će biti održana 1. ožujka 2023. godine u Kopenhagenu, Danska. Prisutni su posebno zanimljivom i poučnom ocijenili radionicu o prevenciji i djelovanju u slučajevima seksualnog nasilja koju su vodile Eva Sophia Mayers sa Sveučilišta Južne Danske i koordinatorica projekta SPEAR te Daria Glavan Šćulac sa Sveučilišta u Rijeci, koja nije propustila priliku predstaviti Sveučilišne Smjernice za prevenciju i djelovanje u slučajevima spolnog uznemiravanja (Sveučilište u Rijeci – sigurno mjesto, bez spolnog uznemiravanja).

Kako bi predstavile jednu od posljednjih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci u području rada na promicanju rodne ravnopravnosti – izradu i objavu Smjernica o rodno uključivoj komunikaciji – njegove predstavnice podijelile su primjerke publikacije članicama konzorcija. Ovu praktičnu brošuru džepnog formata, koja je u prosincu također podijeljena djelatnicima i djelatnicama, studentima i studenticama Sveučilišta u Rijeci, izradilo je Vijeće za rodnu ravnopravnost, a tisak je financiran kroz projekt SPEAR.

Skip to content