KATEGORIJE

SKC: Studentski Vrisak 2024 – rezultati natječaja!

15.07.2024. / vijesti / umjetnost i kultura

Vrisak, popularni sajam knjiga i festival autora, i ovog će se rujna održati u Rijeci, a najbolji studentski radovi iz cijele Hrvatske zauzet će posebno mjesto u festivalskom programu.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja Studentskog Vriska na kojem su po prvi puta svoje književne radove izlagale riječke studentice i studenti, za ovogodišnji Studentski Vrisak tražili smo studentske radove iz cijele Hrvatske. Na natječaju koji je proveo Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci prikupljeno je ukupno 120 studentskih radova. Stručni žiri, u sastavu: Dunja Matić Benčić, Enver Krivac i Tea Tulićodabrao je 10 najboljih studentskih autorica i autora između 36 prijaviteljica i prijavitelja sa sveučilišta iz Rijeke, Zagreba, Osijeka, Zadra, Pule, Splita, Varaždina i Koprivnice. Najviše prijavljenih pohađa neki od smjerova filozofskih fakulteta, no zaprimljeni su i radovi studentica i studenata Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Arhitektonskog fakulteta, Akademije primijenjenih umjetnosti, Fizioterapije te ekonomskih i pravnih fakulteta, a prijaviteljice i prijavitelji dolaze iz cijele Hrvatske: Rijeka, Pula, Sisak, Čakovec, Zadar, Zagreb, Borovo, Buzet, Duga Resa, Đurđevac, Ilok, Karlovac, Korenica, Križevci, Nuštar, Ogulin, Sinj, Sitno, Slavonski Brod, Šibenik, Umag, Vinkovci, Vodice, Njivice. Važno je istaći da su podaci prijavljenih bili poznati samo administrativno te je žiri radove birao ANONIMNO!

Odabrani su radovi ovih 10 autorica i autora:

Filip Kralj, Nika Gojanović, Mihaela Platnjak, Ema Brkljača, Vita Mikulić, Marija Blašković, Katarina Bošnjak, Ivona Colarić, Mario Kusijanović, Antonio Načinović.

HVALA svima na interesu i prijavama uz posebne čestitke odabranima čije će se studentske priče i pjesme čitati na ovogodišnjem Studentskom Vrisku! Hvala na razumijevanju i svim prijaviteljicama i prijaviteljima čiji radovi u ovom izdanju nisu odabrani. Neka vas to nikako ne obeshrabri, svakako nastavite vriskati i pisati!

Dodatne zanimljivosti

Ove godine posebno nam je drago što u žiriju imamo i aktualnu pobjednicu tportalova natječaja za najbolji hrvatski roman, Teu Tulić, kao i što je upravo dizajn naše studentske dizajnerice SKC-a, Lane Deković, izabran kao novi vizualni identitet Vriska!

Vidimo se na Studentskom Vrisku u Rijeci!

Program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci možete pratiti na službenim stranicama

POVEZNICE:

WEB: skc.uniri.hr

FB: skc.rijeka

IG: skc.ri

Skip to content