KATEGORIJE

Sveučilište za 3. dob: Sveučilišni kampus – od početaka do budućnosti

07.10.2024. / vijesti / treća dob

U srijedu, 9. listopada u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u učionici 139 održat će se predavanje i šetnja Sveučilišni kampus – od početaka do budućnosti koje će voditi dr. sc. Gordan Đurović. Predavanje je dio programa Sveučilišta za 3. dob. Prijave nisu potrebne.

Sveučilišni kampus na Trsatu najveći je infrastrukturni projekt u povijesti Sveučilišta u Rijeci. Zamišljen tijekom 90-tih godina, projektiran u prvim godinama 21. stoljeća, u stvarnost je pretvoren između 2006. i 2010. godine kada započinje korištenje prostora u novoizgrađenim objektima od strane većeg broja sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Planiran kroz tri faze izgradnje, s do sada završenom prvom fazom, u potpunosti je promijenio vizuru Trsata te život građana u ovom dijelu grada Rijeke.

Na predavanju će biti prikazan povijesni put od ideje, preko projektiranja i izgradnje. Detaljno će se prikazati kako je provođena gradnja pojedinih zgrada, koje su njihove posebnosti, što se u njima nalazi, te koje ih sastavnice Sveučilišta u Rijeci danas koriste.

Također, prikazati će se daljnji planovi izgradnje novih objekata (druga i treća faza), koje još sastavnice planiraju preseljenje, te na koji će se način cjelokupni prostor prometno povezati s važnijim prometnicama (poput autoceste A6).

Po završetku predavanja organiziran je obilazak objekata i okoliša na Sveučilišnom kampusu.

O predavaču

Dr. sc. Gordan Đurović zaposlen je na Sveučilištu u Rijeci od 1997. godine. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao i titulu magistra znanosti. Doktorirao je na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci.

U periodu od 2010. do 2018. godine obnašao je funkciju Prodekana za poslovne odnose na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, te je aktivno sudjelovao u preseljenju prvih sastavnica sa starih lokacija u nove objekte na Sveučilišnom kampusu. Od 2018. godine obnaša funkciju Rukovoditelja Sveučilišnog kampusa gdje radi na organizaciji i optimizaciji poslovanja, profesionalizacije organizacije radnih procesa te osiguravanju financijskih sredstava za funkcioniranje svih objekata na Sveučilišnom kampusu.

Sveučilište za 3. dob projekt je Sveučilišta u Rijeci koji se provodi uz financijsku potporu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije, a namijenjen je osobama treće životne dobi iznad 55 godina sa završenom srednjom školom ili fakultetom.

Skip to content