KATEGORIJE

U Tower Centru održana Noć istraživača

28.09.2019. / vijesti / eu projekti

U Tower Centru Rijeka sinoć je održano riječko izdanje manifestacije ”Europska noć istraživača”. Na 22 znanstvene postaje, raspoređene na 4 etaže Tower Centra posjetitelji su mogli dobiti uvid u to čime se zapravo bave znanstvenici sa Sveučilišta u Rijeci. Događanje je posjetila i rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržja sa suradnicima, a održana je i prigodna nagradna igra.

Program noći istraživača pripremilo je Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama: Pravnim, Pomorskim, Medicinskim, Tehničkim  i Građevinskim fakultetom, odjelima za biotehnologiju, fiziku i matematiku te Centrom za  mikro- i nanoznanosti i tehnologije, a sastojao se različitih pokusa, demonstracija, simulacija, radionica te mnogih drugih popratnih sadržaja.

Manifestaciju na nacionalnoj razini koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a dio je šireg projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers’ Night, sufinanciranog sredstvima programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Osim u Rijeci, Noć istraživača održana je u još tri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Osijeku, ali i u tristotinjak gradova diljem Europe.

Cilj Noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te rušiti predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici.

Skip to content