KATEGORIJE

Voditeljica Sveučilišta za 3. dob sudjelovala na online okruglom stolu “Aktivni u mirovini” u Splitu

22.02.2022. / vijesti / treća dob

Udruga „MI“- Split nositelj je EU projekta “Aktivna i kvalitetna starost” u okviru kojeg organiziraju tematske stolove. Na drugom po redu tematskom stolu “Aktivni u mirovini“, koje je održan u utorak 22. veljače 2022., sudjelovala je i voditeljica Sveučilišta za 3. dob, prof. dr. sc. Sanja Smojver Ažić.

Ovaj okrugli stol tematski je bio vezan za mogućnosti koje mirovinska reforma pruža umirovljenicima te promociji neformalnih programa koji su namijenjeni starijim osobama.

Starenje stanovništva pred društvo stavlja nove izazove kao što su: socijalna isključenost, nesudjelovanja starijih u društvenom, gospodarskom, kulturnom i političkom životu osjećaj gubitka emocionalne potpore, osjećaja beskorisnosti, nedostatka informacija, financijskih ograničenja i smanjenja životnog standarda starijih osoba. Iako ravnopravni u pravima i slobodama, stariji često to pravo ne uživaju. 

Uz profesoricu Smojver Ažić, koja se priključila online i govorila o Sveučilištu za 3. dob u Rijeci, sudionicu su bili i Željko Ljubičić iz Zavoda za mirovinsko osiguranje te Dana Jurman Jakus koja je govorila o primjerima uključivanja umirovljenika u neformalne programe civilnog društva.

*Fotografije su preuzete s Internet postala seniori.hr

Skip to content